Citat:
În prealabil postat de sophia
Paine cu zer? De ce? pentru ce se pune zer? Oribil!
Si asa abia mananc paine (nu prea imi place), dar daca mai aud si de astea...
|
Recent am aflat si eu de la Parintele Tanase. A spus dansul intr-o conferinta ca nu prea se mai gaseste paine facuta fara zer.
"
Producere
Zerul este un produs secundar care apare la producția de brânzeturi. Este unul dintre componentele care se separa din
lapte după coagulare sau atunci când se adaugă
cheag sau o substanță acidă (
oțet sau suc de
lămâie).
Utilizare
Zerul este folosit la fabricarea cașcavalului, a brânzei Ricotta și a multor alte produse lactate. De asemenea, este folosit ca aditiv în multe alimente procesate, inclusiv pâine
[1], biscuiți, produse de patiserie, ciocolată și în hrana pentru animale."
Deci e folost ca si aditiv. Tot painea facuta in casa cu maia simpla si faina e mai buna.