View Single Post
  #36  
Vechi 21.06.2013, 17:14:49
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.920
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Paine cu zer? De ce? pentru ce se pune zer? Oribil!
Si asa abia mananc paine (nu prea imi place), dar daca mai aud si de astea...
Recent am aflat si eu de la Parintele Tanase. A spus dansul intr-o conferinta ca nu prea se mai gaseste paine facuta fara zer.

"Producere

Zerul este un produs secundar care apare la producția de brânzeturi. Este unul dintre componentele care se separa din lapte după coagulare sau atunci când se adaugă cheag sau o substanță acidă (oțet sau suc de lămâie).
Utilizare

Zerul este folosit la fabricarea cașcavalului, a brânzei Ricotta și a multor alte produse lactate. De asemenea, este folosit ca aditiv în multe alimente procesate, inclusiv pâine [1], biscuiți, produse de patiserie, ciocolată și în hrana pentru animale."

Deci e folost ca si aditiv. Tot painea facuta in casa cu maia simpla si faina e mai buna.
Reply With Quote