Citat:
În prealabil postat de catalin2
Moda aceasta cu vegetarianismul e mai mult de influenta orientala (hinduism, budism), de multe ori vine la pachet cu ideile de acolo.
|
Dacă am citi viețile părinților purtători de Hristos nu am mai face asemenea afirmații. Hai să-ți spun cum văd eu lucrurile. Sunt călugări, pustnici etc care postesc (alimentar) ca budiștii, hindușii, dar pe lângă asta călugării mai fac un lucru foarte important pe care budiștii, hindușii nu o fac, și anume călugării Îl urmează pe Hristos.
Citat:
Unii calugari nu mananca doar carne (de exemplu Parintele Cleopa), iar unii pustinici si sfinti mancau mai putin.
|
Sau deloc. Vezi treptele postirii: prima treaptă cei care țin posturile, a doua sunt cei care renunță la carne, a treia sunt cei care renunță și la lactate și ouă (la tot ce este animal), apoi cei care renunță la legume, apoi cei care renunță la cereale, iar în ultima treaptă sunt cei care renunță și la fructe și se hrănesc cu doar cu cuvântul lui Dumnezeu și cu Sf Împărtășanie.
Citat:
Daca manaca doar legume si fructe cred ca pot aparea probleme de sanatate mai devreme sau mai tarziu. Stiu toate acestea si din experienta proprie, pentru ca inainte de a deveni credincios am fost preocupat de aceste lucruri.
|
Proasta ta experiență și concluzia la care ai ajuns nu reprezintă neapărat un adevăr, adică dacă tu ai clacat (din neștiință), nu înseamnă că e și adevarată teoria ta.