Doamne ajută.
Frate antiecumenism, să fi antiecumenismului rău, erezia ereziilor, nu și antiecumenismului bun, anume de a aduce toți oamenii acasă, în creștinism, în Ortodoxie.
Ce te-ai străduit să pui acolo în postul tău, sunt preluări din blogurile anti-sistem, bloguri cu o vizibilă ură dezvoltată împotriva masoneriei și împotriva evreilor.
Au spus masonii asta și asta, dar nu apare nici o bibliografie, nici o carte de unde să citim, doar citate. Care instigă la ură.
Înainte de orice, dacă nu poți să iubești un om, măcar să nu îl urăști, să nu îi faci rău, să nu îl vorbești de rău, asta e datoria creștinului. Să fi întrun fel neutru, dacă nu poți să-l iubești. ÎN NICI UN CAZ SĂ-L URĂȘTI, așa spunea un profesor al meu în facultate, și dacă nu mă înșel am găsit asta și la Sfinții Părinți.
Personal, sunt neutru față de masonerie, în sensul că nu vreau să mă implic în activitățile lor, dar îi și iubesc, la fel ca pe evrei, îi iubesc și pe sataniști, îi iubesc chiar dacă au scris cu adevărat prostioarele alea a lor. Asta e datoria noasră, să-i iubim. Să-i lăsăm în pace, măcar, nu să-i urîm. Să-i iubim cînd interacționăm cu ei, să le amintim de Hristos, de bucuria Învierii ce vrem ca toți oamenii să o aibe, nu să-i hulim, înjurăm, batjocorim, urîm, că suntem creștini, nu animale. SĂ-I IUBIM PE TOȚI. Cu trezvie, cu discernămînt.
Așa să ne ajute Dumnezeu. Bucurii.
P.S.: Cătăline, dă-mi să citesc și eu că nu mai știu unde îi, întîmplarea cu Ilie și proorocii lui Baal.
|