@Florinvs
<<Astfel, interventia politiei din ziua de 13 iunie 1990 a fost perfect legala si normala, si in nici un caz nu poate fi calificata drept "represiune"", ci doar o operatiune de rutina pentru restabilirea ordinii si linistii publice. Acei protestatari care mai ramasesera in piata dupa alegeri incalcau legea, deoarece ocupau ilegal un spatiu public, nu aveeau autorizatie de la primaria capitalei si blocau circulatia mijloacelor RATB.>>
Nu stiu ce varsta aveati atunci in 1990; nu stiu daca erati atunci in Bucuresti.
Dar e bine sa stiti:
1. Piata Universitatii n-a fost „blocata” cu aprobare de la Primarie. Nu era un "meeting" autorizat. Oamenii se adunau acolo pur si simplu. Nu exista aprobare pentru ce se intampla acolo.
Ne duceam acolo pentru ca ni se parea ca putem sa realizam ceva. Pentru ca am crezut ca, daca in fiecare seara ne strangem in Piata si cantam si ascultam discursurile unor oameni de certa valoare, reusim sa-i facem pe oameni sa inteleaga ca trebuie sa spunem stop ascensiunii unor comunisti ca Ion Iliescu sau Petre Roman sau Silviu Brucan sau...
2. Stiu si ca in Piata nu veneau doar oameni care, ca mine si ca altii, credeau ca pot sa infapuiasca ceva.
Erau si oameni platiti (nu stiu de cine) erau si unii care parca scapasera de pe stadioane [aceiasi care cu diverse prilejuri se iau la bataie si se declara revolutionari; cred ca n-ati uitat ce s-a intamplat anul trecut(2012) in ianuarie, in aceeasi Piata a Universitatii] etc.
Erau cateodata si acei „oameni de bine” care cu diverse prilejuri isi aratau, pe le TV, palmele muncite. Toti erau oameni care munceau sau muncisera o viata.
(Trist e ca acum, dupa 35-40 sau 45 de ani de munca, cei mai multi dintre noi se jeneaza sa spuna ce pensie au pentru ca in tara asta au fost recompensati doar aceia care au opresat poporul imbracati in uniforme albastre, sau kaki sau in haine de piele: militieni, securisti, armata.)
3. Este jignitor limbajul dvs. Jignitor la adresa unor oameni datorita carora puteti acum sa „socializati” pe forumuri si sa umpleti de venin sufletul unora care n-au cum sa stie adevarul: pentru ca de 23 de ani nimeni n-a vrut sa spuna ce s-a intamplat cu adevarat pe 13 iunie. Si nici la Revolutia din decembrie 1989.
|