Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Faptul ca exista cativa supraponderali prin manastiri,nu conduce la o regula a monahismului.Tocmai,imaginea calugarului sau a Sfantului este trupul firav ,fata trasa cu cearcane si expresivitatea solemna a unui introvertit,cu o viata launtrica bogata.
Nu am vazut vreun sfant in icoane cu straturi de burti,fata cat o luna si un zambet larg de la o ureche la alta.
Desigur,nu orice persoana supraponderala trebuie suspectata mai intai de lacomie,ce stim noi?
Acolo unde afirmati ca nu suntem ceea ce mancam,gresiti intrucatva;altfel nu am fi primit invataturi care sa ne tina departe de lacomia pantecelui-care lacomie conduce la trandavie,lipsa vointei,desfranare,impatimire la alte nivele.
Cum se contracareaza lacomia pantecelui?Prin postire!
Care postire,lasa afara toate produsele de provenienta animala.
Care postire,poate insemna si lipsa totala a mancarii.
Uite cum se educa spiritul si prin felul in care mancam.
M-a surprins ca ati afirmat acestea,desi dvs stiti care este rostul infranarii prin post.
|
Ati incercat sau chiar ati dat o noua profunzime unor afirmatii care au fost cantonate la un anumit nivel de greutate, de profunzime, de insemnatate si reprezentare .
Pina acum discutiile s-au dus pe orizontala oarecum aleasa intimplator a acestui subiect. Dar ati voit sa dati o nou orientare .
Eu ramin la parerea ca nu suntem ceea ce minca decit intr-o f. mica masura, ati de mica incit in comparatie cu sensurile reale a ceea ce suntem si nu a ceea ce mincam, in sensul ca legatura noastra de a fi nu este cu mincarea, chiar daca ea a fost data spre fiintare, este nereprezentativa .
Dar pt. noile sensuri sunt necesare discutii mai elaborate, mai profunde, pe care ne-ar fi greu (mai ales, mi-ar fi greu) sa le port aici .
Cei ce cred ca suntem citusi de putin ceea ce mincam au in mod automat o inclinare spre o oarecare riguroziotate a ceea ce mincam . Si nu vorbesc aici de indolenta sau de excese. Am trecut si eu prin asta mai ales ca am fost muscat de multe ori de sarpele Stiinta, Viata, Longevitate in sanatate, viata pina la batrineti matusalemice in care predomina tineretea fara batrinete .
Dar cu mult ajutor, uitindu-ma in jururl meu (si despre asta spun ca este mult de vorbit) am vazut ca acestea sunt doar vorbe .
Cuvintele sunt altele !
De ce ? Deoarece "nu numai cu piine traieste omul, ci cu tot cuvintul care iese din gura lui Dumnezeu". Deoarece "... nu va ginditi la ce veti minca si la ce veti imbraca, ci priviti la pasarile cerului..."
Abaterea de la aceste cuvinte duce la "imbatrinirea" fiintei om, iar aceasta duce la a concentra atentia exact pe ce este nesemnificativ. desi ni s-a spus " nu va ingrijiti..."! noi tot pe dos facem . Si am fost in stare sa dezvoltam stiinte si studii si statistici, sa inchipuim si sa inventam orice, dar orice, numai la Cuvint sa nu ne intoarcem.
Cuvintele acestea sunt grele,profunde iar puntea de la ele la obiceiurile noastre alimentare actuale, de orice fel, este geru sa o vedem . Pt. ca nu dorim ... Si daca nici nu o vedem de cele mai multe ori, atunci ce sa intelegem din ce facem noi in mod cotidian si la moda timpului ?
Mai adaug un singur lucru apropos la "suntem ceea ce mincam" citusi de putin.
Un slogan asemanator il au evolutionistii(defapt aceiasi oculta introduce in limba de circulatie si apoi in constiinta colectiva sloganurile antihristice cu care trebuie sa fim hraniti)care spun : noi (adica omul, in sensul cel mai larg)ne tragem din maimuta !
Nu stiu precis ce parere aveti despre evolutionism, ca despre "suntem ce mincam" am inteles, dar eu si unora ca si celorlalti sustinatori le spun ca eu nu am legatura certa nici cu maimuta si nici cu porcul, vaca, gaina sau leustianul, caci ce intra in pintece se duce la hazna (spune tot Hristos).
Eu am fost zidit din pamint si am primit suflare de viata, ma hranesc cu tot cuvintul care iese din gura lui Dumnezeu si de voi avea macar un pic de smerenie sunt sigur ca ma voi intoarce de acolo de unde am fost alungat prin stramosii mei . Si mai stiu bine ca am o legatura strinsa cu pecetile care mi s-au pus la botez si cu Cel ce salasluieste intru mine si sunt intru El.
Ce este mai mult de atit este exgerare si are darul de a ma abate de la drumul meu .
Si ca sa nu intelegeti ca as fi cantonat in mod bezmetic in vreo extrema, marturisesc ca maninac, beau si ma inbrac ca toti oamenii deoarece toate mi-au fost date ca sa ma bucur de ele, cu atentie deoarece nu toate imi folosesc si mai ales ca nu toate zidesc !
Asa vad eu situatia mea si cine sunt eu ! De restul nu mai stiu, trebuie sa urmaresc studii doveditoare si lincuri atestatoare deoarece vad ca in ziua de astazi nimic nu mai este sigur, ba contradictoriu !