View Single Post
Vechi 22.06.2013, 13:37:25
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Dacă am citi viețile părinților purtători de Hristos nu am mai face asemenea afirmații. Hai să-ți spun cum văd eu lucrurile. Sunt călugări, pustnici etc care postesc (alimentar) ca budiștii, hindușii, dar pe lângă asta călugării mai fac un lucru foarte important pe care budiștii, hindușii nu o fac, și anume călugării Îl urmează pe Hristos.
Asta am spus si eu: "dar acestia au si rugaciune mai multa si se hranesc cu har." De multe ori cei ce sunt vegetarieni nu manca si carne pentru ca ei cred ca animalele sunt la fel ca oamenii: necredinciosii ca sunt o alta specie, cei influentati de budism ca au si ele suflet sau ca sunt reincarnarea unui om.
Citat:
Sau deloc. Vezi treptele postirii: prima treaptă cei care țin posturile, a doua sunt cei care renunță la carne, a treia sunt cei care renunță și la lactate și ouă (la tot ce este animal), apoi cei care renunță la legume, apoi cei care renunță la cereale, iar în ultima treaptă sunt cei care renunță și la fructe și se hrănesc cu doar cu cuvântul lui Dumnezeu și cu Sf Împărtășanie.
Dar eu am adugat: "Cred ca fiecare trebuie sa faca dupa puterile lui si dupa nivelul duhovnicesc la care a ajuns, nu trebuie sa faca ce fac si sfintii, pentru ca nu pot. Parintii spun ca nevointa peste puteri e alunecare de dreapta."
Sunt credinciosi care incearca sa ii copieze pe sfinti fara sa fi ajuns la nivelul lor de intelegere si de induhovnicire. Mai intai trebuie sa ai rugaciunea unui sfant, apoi sa te hranesti ca el. Altfel va avea probleme de sanatate. De aceea avem post in Biserica de maxim 40 de zile, cat sa fie normal pentru orice credincios.
Citat:
Proasta ta experiență și concluzia la care ai ajuns nu reprezintă neapărat un adevăr, adică dacă tu ai clacat (din neștiință), nu înseamnă că e și adevarată teoria ta.
Nu m-a referit la vreun esec, ci al faptul ca stiu despre aceste lucruri, adica plante, alimente, etc. pentru ca am studiat cand eram preocupat, inainte de a deveni credincios.
Reply With Quote