Citat:
|
În prealabil postat de mirelada
Aaaa! Si sa nu uit... ce frumos ai raspuns... cu adevarat suflet smerit si frumos... :)
Din Pateric: zis-a Sf. Antonie "Am vazut toate cursele vrajmasului intinse pe pamant si suspinand am zis - Oare cine poate sa le treaca pe acestea?- Si am auzit glas (din cer) zicandu-mi: SMERENIA.
|
mirelada, stiu ca oarecum te oripileaza limbajul meu, poate e cam dur, poate cam trufash, nu imi dau seama ce efect poate sa aiba, dar vezi dumneata, tu ai impresia ca totzi creshtinii au dreapta credintza shi ca totzi sunt ortodocsi shi universali in sensul ca Hristos e universal, adica pentru toata lumea a fost trimis... Dar Catolicii pe care ii crezi dumneata cu aparitziile miraculoase de pe pamand sarbesc este lup in haina de oi? Poi nu observi shi in ce ai prezentat dumneata care este diferentza? intre aratarile adevarate Preasfinte shi falsele fecioare? Poi daca nu observi singura de ce ash incerca eu sa-tzi scot ochii? Nu incerc draga mirelada. Eu eram furios in ghilimele ca nu eram furios, eram doar speriat cum cineva ca tine fara sa-shi dea bine seama poate sa dea indemn shi pentru altzii la socoti intunericul drept lumina... nu pentru osanda, nici pentru ura omului, a catolicului sau a paganului, ci pentru caile trufiei pe care le sadeshte in oameni acele mesaje, adica ii imbolnaveshte cu imbolnavire fiindca sunt duhuri de draci... nu ca shi aparitziile de taina ale Preasfintei sau ale lui Hristos sau ale altor mari sfintzi ai sai care apar in ortodocsie, adica fiind aparitzii ce duc la intoarcerea din pacatele proprii ale unora simplii, prin ura listei tuturor pacatelor dar shi luate pe fiecare in parte shi bineintzeles prin pocaintza in adevar shi rugaciune shi dreptate shi dragoste de Hristos...
Poi dumneata chiar ii vezi pe totzi ca fratzi, foarte bine faci, ca ne sunt fratzi ca oameni, ca semeni, ca graitori dar ei se roaga shi se inchina la altceva, adevarul shi credintza lor se indreapta spre alte lucruri, ei nu mai au credintza cea adevarata deoarece au lasat-o shi inloc sa se intoarca la ea, ei continua sa ramana shi sa intareasca pozitzia lor neschimbata in minciuna. Shi nu-i urasc, fiindca ei inshishi ishi fac necazul, nu eu, ei inshishi se surpa singuri, ei inshishi se deznadajduiesc prin "triumf" ca nu este mandrie mai mare decat parada asta a triumfului ca e ca shi in luptele shi biruintzele oamenilor asupra oamenilor, dar Hristos vorbeshte despre oamenii care reushesc sa-shi impuna in ei triumful Sau asupra pacatelor tuturor mortziilor, prin stradanie, shi nici acolo nu e vorba de triumf ci de biruintza, de izbavire ca dintr-o robie dar nu lumeasca unde e vorba de libertate ci mai adanca.
Deci draga mirelat, eu observ ca esti bine intentzionata, shi nu am vrut sa te jignesc pe tine sau pe eventualii tai prieteni catolici, sau din alte culte creshtine sau care le vrei dumneata, dar trebuie avut grija, ca nu tot cel ce se arata este de la Dumnezeu, shi nu tot cel ce vorbeshte cuvintele lui Dumnezeu este de la duhul sfant shi ne-a invatzat Domnul cum ii vetzi cunoashte, dar cercetare in smerenie shi dragoste shi dreapta socotintza, dar se refera shi la noi inshine, la starea noastra de credintza, de comuniune cu Hristos... ca spune ca dupa roade, dupa fapte, dupa dreapta socotintza, dupa inima, dupa duh, dupa adevar shi dreptate shi dragoste de Dumnezeu... deci asha ii vom cunoashte dupa roade, ca nu poate face pom bun roade rele shi nici pom rau roade bune... shi Bun este doar Dumnezeu cel in Treime inchinat shi marit... shi cei care fac voile tatalui Sau (a lui Hristos) care este in Ceruri, iar voile sale nu le shtie nimeni, decat cel care il primeshte, ca s-a spus mereu "Mila voiesc shi nu jertfa!".... asha ca ai de grija pe cine primeshti ca sa pot sa-tzi spun cine eshti, ca a strigat Arhanghelul Mihail catre toate cetele ingereshti:
Arh Mihail:
«Sa stam bine si cu frica si cu luare aminte,
caci Domnul cuvinteaza peste pamant si Se vesteste intru venirea Sa».
iar cand a zis Arh Gavriil ce a zis oamenilor?:
"Vi s-a nascut prunc... Pe pamant pace shi intre oameni bunavoire" ceva de genul asta ca nu imi amintesc cum am citit ca a zis ingerul, deci nu voie buna ci bunavoire, iar buna, bine, se leaga foarte frumos, realitatea shi indemnurile capatind contur shi sens duhovnicesc.
sau iata ce graieshte
Cuviosului Nifon (cel ce a vazut judecata):
“În vremurile din urma, glasuia unul dintre ei,
cei ce vor lucra cu adevarat pentru Dumnezeu,
se vor ascunde cu întelepciune de oameni si nu vor face semne si minuni printre ei,
ca în vremea de fata.
Ei vor pasi pe calea faptelor, dizolvate în smerenie si în împaratia Cerurilor,
se vor dovedi mai mari decât Parintii, care s-au proslavit prin semne”
sau, (nu am notat ale cui sunt cuvintele):
“Oamenii nu vor pricepe ca minunile lui nu au nici un scop binevoitor,
întelept, nici o semnificatie aparte;
ca acestea sunt departe de adevar si pline de înselaciune,
sunt o comedie monstruoasa, rautacioasa si fara noima,
menita sa zapaceasca si sa contrarieze, sa însele,
sa sminteasca si sa captiveze prin magia nalucirilor pompoase,
desarte si inutile.
Nu-i de mirare ca minunile Antihristului
vor fi acceptate neconditionat si cu admiratie
de catre apostatii de la crestinism,
dusmanii adevarului, potrivnicii lui Dumnezeu:
ei sunt deja pregatiti pentru primirea fatisa,
activa a trimisului si uneltei satanei,
a doctrinei sale, a tuturor activitatilor sale, fiind din timp în comunicare spirituala cu..."
sau
Par. Cleopa Ilie:
Sfantul Andrei al Cezareei,
in talcuirea Apocalipsei, spune :
" Cand vor veni ucenicii lui Antihrist,
vor face pe femei si barbati sa zboare pe sus".
Ai sa vezi tu atunci !
Cand vei vedea ca din paie uscate de grau iti face paine proaspata si,
din vita uscata de vie, iti face sa curga vinul cel mai bun.
Vor face multe minuni cu puterea satanei,
incat cei care nu sunt intemeiati in credinta vor zice :
" Mai, astia sunt de la Dumnezeu !"
“Spiritele viclene, raspândite în univers,
vor inspira oamenilor o excelenta opinie generala despre Antihrist,
un entuziasm nemaipomenit, o atractie de neînvins fata de el“
Deci crede-ma ca nu din ura de catolici sau ca am dorit sa-tzi fac vre-un rau ca doar mereu ne inshelam shi suntem gata inshelatzia shi apoi daca ne ocupam cu dezanshelarea nu om trufi shi o sa uitam ca trebuia defapt sa ne ocupam cu ascultarea de Hristos shi nepatimirea? ca precis astfel v-om ajunge la triumful trufiei celui ce crede despre sine din parerea buna despe el ca nu se insheala dar dinpacate fiind complet inshelat... in mandrie, adica in deznadejde.
Iarta-ma daca te-am suparat, ca chiar am nevoie de doctor... ca de un singur doctor am trebuintza...:)