View Single Post
  #8  
Vechi 23.06.2013, 00:33:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Mesaje: 20.025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de EzioAuditore Vezi mesajul
Cerealele au fost modificate genetic(prin selectie si incrucisare- procese naturale) pentru a creste mai repede, cu boabe mai mari, care sa inmagazineze mai multa energie. Deci, chiar daca in alimentatia omului ar fi existat in mod natural o cantitate oarecare de cereale stravechi, cele pe care le consumam acum sunt foarte diferite: mai multa energie si mai putin loc pentru proteine, minerale, vitamine.
Nu e frumos sa dai megacitate fara sursa.
Eu stiu sursa, dar autorul stie ca postezi fara sa-l citezi?

Nu stiu in ce masura este adevarat ce scrie mai sus.
Graul contine in functie de speciel 10-15% proteina.
Spelta, "stramosul graului" (se zice), 17%

Continutul redus de proteina din graul s-ar putea sa fie o chestie care tine de specie, nu neaparat un rezultat al incrucisarii.

Dar asta n-ar fi asa o mare problema, daca s-ar consuma graul integral fie si cu doar 10% proteina - ceea ce este cu adevarat criminala, este eliminarea cvasi-completa a proteinei din grau (pe langa si restul micro-nutrientilor) si utilizarea comerciala doar a amidonului sub forma de paine alba, faina alba.
__________________
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau.

Last edited by AlinB; 23.06.2013 at 00:39:47.
Reply With Quote