13-15 iunie 1990 remember trist
Ceausescu atunci era complet rupt de realitatea, pierdusera orice apreciere lucida asupra situatiei, fiind complet dezinformat de cei din jurul sau!
La Timisoara revine marele merit lui Ion Coman si Stefan Gusa care au determinat trecerea armatei de partea opulatiei. Relevanta este declaratia lui Stefan Gusa: "Cand m-am intalnit cu muncitorii de la ELBA, pe 19 decembrie, si le-am reprosat de ce ati distrus magazine si ati vandalizat orasul, muncitorii mi-au raspuns: nu noi am facut treaba asta. Atunci cand am inteles sensul si amploarea miscarii populare, am dat ordin ca armata sa se retraga in cazarmi"
Cand pe 20 decembrie Constantin Dascalescu si Emil Bobu vin la Timisoara, li s-a explicat foarte clar de catre conducerea armatei, securitatii si militiei care este starea de spirit reala a populatiei si ca poporul nu mai doreste ca Ceausescu sa fie la conducere!
Din pacate acesti doi idioti l-au mintit pana in ultima clipa pe Ceausescu, iar Ceausescu, cand la miting a inceput lumea sa-l huiduiasca, a avut surpriza vietii lui- figura lui atunci aratand o surprinde totala!
Iar atunci cand la marginea padurii la Ratoaia plutonierul de militie Constantin Paisie l-a intrebat pe Ceausescu ca de ce nu se gaseste carne si unt in alimentari, Ceausescu a raspuns: "nu-i adevarat"! Iar Paisie in emisiunea lui Marius Tuca in 1999 a zis "domnule, atunci Ceausescu chiar mi-a lasat impresia ca nu cunoastea situatia reala din tara"
Iar multi din membri CPEx-ului si ai guvernului isi amintesc ca Elena Ceausescu de multe ori nu-i lasa sa-i prezinte situatia reala lui nea' Nicu, sub pretextul cretin "sa nu-l suparam pe tovarasul"!
La final, cand a fost scos din TAB si la proces, Ceausescu aveea imaginea unui om batran, epuizat fizic si psihic, care nu intelegea ce i se reproseaza!
Oricum, acele acuzatii erau cu totul idioate, si in nici un caz Ceausescu nu merita impuscat ca un caine (ea poate da), ci merita un proces corect, in care sa se arate si ce-a facut rau, dar si ce-a facut bine!
Iar in privinta lui Iliescu, da, a facut greseli, da a acceptat in CFSN niste oameni care nu aveeau ce cauta acolo, da, a luat unele decizii gresite, insa nu am nici o dovada sau proba concreta prin care sa-l pot acuza ca ar fi colaborat cu servicii de informatii straine si deci ca ar fi tradator de tara.
Atat Iulian Vlad (seful Securitatii), cat amiralul Stefan Dinu (de la Directia de Informatii a Armatei) nu au sustinut asa ceva! Ori ei ar fi stiut cel mai bine daca Iliescu ar fi facut asa ceva!
|