View Single Post
Vechi 23.06.2013, 14:03:23
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Doamne ajută.

Nu frate "patrie si credinta", (șterge satana aia de la poza de avatar. da, am habar, un cyborg, sau ce-o fi, e o satană) aici ești habotnic și tu. În vechiul testament, popoarele vînau, jertfeau, mîncau carne. Aveau animale cu dezlegare a fi mîncate și altele fără dezlegare. Iar în noul testament, la plinirea Legii, în desăvîrșire, Sfîntul Apostol Pavel, și prin el Duhul Sfînt, dă dezlegare la toată carnea că e bună de mîncat. Dar cine vrea mănîncă, cine nu, nu. Asta e libertatea suavă, gingașă, delicată a plinirii Legii.
Cine vrea să fie vegetarian, sau vegan, sau carnivor e liber să fie. Dar să rămînă după placul lui Dumnezeu. Nu există exclusivități în creștinism. Și egoism. Nu este. Este discernămînt !

"Cine scoate sabia de sabie va pieri" se referă strict la oameni, la uciderea altor oameni, citește tîlcuirea Sfinților Părinți, PSB 23, Sfîntul Ioan Gură de Aur, ce păcat grozav este să ucidem alți oameni.
Iar argumentarea "literaturii" e învățătura Bisericii Creștine primare, prin glasurile Sfinților Părinți.

Bucurii.
Ca sa se inteleaga, eu nu credeam in veganism.
Nu sunt habotnic ca il foloseam ca exemplu a ce poti sa intelegi din Biblie(si unii asta inteleg) daca argumentezi "Sola Scriptura".
Exista si citate care sustineau razboul de necesitate.
"Although one is not supposed to kill, the killing of the enemy in time of war is both a lawful and praiseworthy thing. This is why we consider individuals who have distinguished themselves in war as being worthy of great honors, and indeed public monuments are set up to celebrate their achievements. It is evident, therefore, that at one particular time, and under one set of circumstances, an act is not permissible, but when time and circumstances are right, it is both allowed and condoned"
Iar Biserica Primara aud mai mult din gurile NP decat ale noastre.
Eu stiu decat de Biserica Ortodoxa.

p.s.: e un robot.

Last edited by Patrie si Credinta; 23.06.2013 at 14:06:03.
Reply With Quote