Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Pardon? Să spui mereu că ești păcătos e falsă smerenie ??? NU frate. Greșit! E rugăciunea inimii.
DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU, MILUIEȘTE-MĂ PE MINE -PĂCĂTOSUL-.
Pare-se că arhimandritul Serafim Alexiev, de unde ai dat citatul, e greșit. Nu-i bai îl iartă Domnul, dar mai grav că smintește și pe alții, căci a publicat o carte cu o opinie teologică greșită, ce contrazice pe Sfinții Părinți. Uite așa ia dracu mințile chiar și celor aleși, cum spune Scriptura.
Și o susține cu inovații, ca fratele Cătălin.
|
Evident ca se insala, doar te-a contrazis pe tine. Nu ti-ai dat seama ca nu ai inteles despre ce e vorba, si ca poate tu ai gresit, mandria nu te lasa sa vezi ca gresesti, toti ceilalti care te contrazic gresesc. Nu conteaza ca e sfant, parinte sau catehism, toti gresesc cand te contrazic, pentru ca tu nu poti gresi niciodata in privinta asta. Nu doar parintele spune aceste lucruri, ar fi trebuit sa le stii si tu.
E vorba de a spune in gura mare ca esti pacatos, nu de a-ti spune in gand. Rugaciunea aceea o face credinciosul in vorbirea lui cu Dumnezeu, nu ca sa il auda ceilalti ca se roaga. Stii ca asta li se reprosa si fariseilor.
Daca cineva spune tot timpul ca e pacatos si nu are smerenie o face ca sa il vada ceilalti, sa il aprecieze. Unii duhovnici mai spun din cand in cand, dar ei chiar nu au pacate si au smerenie. La noi e clar ca avem pacate si nu avem prea multa smerenie, nu trebuie sa o spunem tot timpul. Asadar despre asta scrie si in articol. Si continua ca cel ce spune ca e pacatos si mandru ca sa fie auzit cand ii arata cineva ca e chiar asa nu ii place.
Tu cu gura spui ca esti iubitor si smerit, dar in fapte arati altceva, mesajele tale sunt arogante, judeci pe ceilalti, ii condamni, chiar ii jignesti, deci nu prea razbate nici iubirea din ele.
Nu te judec, omul se poate schimba oricand, eu de exemplu la varsta ta nici nu eram credincios.
Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Să știi! Nu voi lăsa Adevărul să fie călcat în picioare pentru nimic în lume ! De ideile tale sau a nimănui, că tu susții că spui părerea bisericii și eu sunt nu știu cum. Părerea ta NU e părerea Bisericii Creștine. Și ce am vorbit pînă acum, NU este învățătura mea, ci a Bisericii lui Hristos.
Nu a nebuniei în care te aflii tu și ce e mai grav mai și crezi că spui bine. Nu frate drag, să nu răspunzi la mesaj, că numai prostii spui.
|
Daniel, doar mandria vorbeste din tine, nu adevarul. Mandria face pe om sa creada ca este foarte intelept si nu mai poate vedea adevarul. Esti un mare admirator al tau si al intelepciunii tale si ai ajuns sa crezi ca tot ce talcuiesti si gandesti e adevarul, chiar daca toata invatatura contrazice ce spui.
Eu am dat citatele din invatatura si sfinti (si altii pe topic), nu tu. Tu nu ai dat nimic, doar interpetarile tale, iar cand ti-am dat citatele clare ai incercat sa le rastalmacesti. Atunci de ce ma faci eretic? Cred ca nu ai inteles, eretic e cel ce contrazice invatatura Bisericii, nu cel ce o afirma. Tu cred ca ai inteles gresit, crezand ca cel ce te contrazice pe tine e eretic.
Daniel, incearca sa te mai smeresti putin si vei vedea si adevarul. Problema nu e sa gresesti, ci sa nu indrepti greseala sau sa continui in ea.