View Single Post
Vechi 23.06.2013, 20:51:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-in primul rand eu am dat citat din Sfantul Ignatie deci nu sunt cuvintele mele,parca ziceai sa nu rastalmacim cuvintele sfintilor ci sa le credem.
Chiar in mesajul meu anterior spuneam ca daca as da citate din sfinti fara sa specific i-ar gasi rataciti si eretici si pe ei.
Adaug la citatele tale citate din Sfantul Serafim de Sarov despre faptele credintei: http://saraca.orthodoxphotos.com/bib...ea_duhului.htm
"Tineti minte vorbele mele, numai faptele bune savarsite din dragoste pentru Hristos ne aduc roadele Duhului Sfant. Tot ce nu este savarsit din dragoste pentru Hristos, chiar daca ar fi ceva bun, nu aduce nici rasplata in viata viitoare, nici harul Domnului in viata aceasta. De aceea Domnul nostru Iisus Hristos a zis: "Cel ce nu aduna cu Mine risipeste" (Luca 11:23).
Precum vedem intr-o alta pilda sfanta, omul care face lucruri drepte este placut Domnului. Vedem Ingerul Domnului infatisandu-se, la vremea rugaciunii, lui Cornelie.
Astfel Domnul intrebuinteaza toate mijloacele Sale dumnezeiesti pentru a-i darui unui astfel de om, in schimbul faptelor sale bune, sansa de a nu-si pierde rasplata din viata ce va sa vina. Dar pana se sfarseste aceasta viata, trebuie sa punem inceput cu o dreapta credinta in Domnul nostru Iisus Hristos.
Daca un om precum Cornelie este placut in fata Domnului pentru faptele sale bune, desi acestea nu sunt facute de dragul de Hristos, si apoi crede in Fiul Sau, asemenea fapte ii vor fi socotite ca fiind facute din dragoste de Hristos. Dar in situatia contrara, omul nu are nici un drept sa se planga atunci cand binele pe care l-a facut este nefolositor. "

Last edited by catalin2; 23.06.2013 at 22:32:27.
Reply With Quote