Citat:
În prealabil postat de Ateismul inseamna ratiune
Am fost la psihoterapie,am luat si antidepresive(xana,trittico),dar situatia mea nu s-a schimbat sub nicio forma.Dupa multe convulsii interioare,am decis sa renunt la o eventuala scapare prin intermediul religiei,iar cateva zile mai tarziu ma vedeam cu pletele rasfrante pe umarul iubitei mele,o persoana inteligenta si calda,implorand-o ca noaptea sa se roage si pentru mine.A considerat ca fiind un afront impotriva convingerilor ei,stiind despre mine ca sunt ateu convins,iar de la episodul asta totul a devenit neclar intre noi.
Acum am devenit obosit si abrutizat,simt ca m-am desprins din mine...
|
De unde esti?
*
Cand spui ca ai incercat prin intermediul religiei sa te ridici, ai inclus si spovedania si duhovnicul?!
*
Nu inteleg de ce s-a suparat prietena ta, caci noi ne rugam ptr. toata lumea. Da, nu putem pomeni in cadrul Sf.Liturghi cei ce nu sunt botezati, insa monahii, preotii, chiar si unii mireni se roaga pentru toata lumea.
Chiar imi amintesc de Maica Siluana, nu stiu daca o cunosti. Este o maica din Craoiva care face consiliere cu tineri, face consiliere si online si fata-in-fata. A spus Maica ca, in tinerete, a trecut printr-un moment negru, avea ganduri de sinucidere si a fost salvata de o atee. Adica acea atee i-a fost alaturi si a sprijinit-o moral, sufleteste. Apoi, dupa aceasta mana intinsa, Maica a inceput sa se roage mereu ptr. acea fata atee, se ruga mai ales pentru sulfetul ei. Deci nu este o invatatura ortodoxa sa nu te rogi ptr. aproapele tau pe motiv ca e ateu. Problema se pune daca tu, cel care vrei sa te rogi, esti in stare.
Imi pare rau de problema cu prietena ta.
*
Nu stiu de psihoteriapie si de anti-depresive. Poate user-ul Ioan Cezar ar putea sa te sfatuiasca in aceasta privinta, el fiind psiholog.
Legat de psihologie iti pot da un link catre o conferinta tinuta de un profesor de psihologie la Universitatea din Cluj. Tema este "Psihologia si religia", insa se discuta despre mai multe, inclusiv putin despre depresie.
aici:
Psihologia și religia - Prof. Univ. Adrian Opre (conferință video)