View Single Post
Vechi 24.06.2013, 20:13:32
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sigur ca este un atasament dar este unul construit pe reflexe.
Omului, ca fiinta superioara ii vine foarte usor sa formeze/conditioneze aceste reflexe afective, practic manipuleaza animalul.
Insa fara conotatii morale negative (in general) - pentru ca asa au fost lasate lucrurile de la Dumnezeu.
Nu neaparat manipuland, in sens negativ. Bunica de la tara avea caine si mereu cand mergeam la ea cainele topaia si face ture de intampinare si era numai langa mine. Si nu locuiam acolo, ci mergeam o data pe saptamana/luna.

Un atasament exista si cred ca putin mai mult decat simple reflexe, dar in nici un caz la nivelul la care tot spun unii oameni. Am vazut pe un canal despre animale, un "medium" care stia ce gandesc animalele si le spunea stapanilor ce gandeau ele si ce simteau si ce sa faca stapanii. Aia e deja nebunie. Sau oameni care isi duc cainii la frizerie, la piscina, le fac nunta, le cumpara haine, dorm cu ele in pat, le pupa toata ziua, mananca cu ele pe masa. Si majoritatea care fac asa sunt femei, nu barbati.
Citat:
Sursa acestei informatii?

EU ma indoiesc.
Se dezvolta in masura in care este educational incurajat sa se dezvolte.
La unii nu se dezvolta cine stie ce, probabil, pana mor.
Sursa: "The Femal Brain", "The Male Brain" de Brizendine, Louann Md
"Hooked: New Science on How Casual Sex is Affecting Our Children" de Bush, Freda McKissic; McIlhaney Jr., Joe S.
Autorii de mai sus sunt medici.

Cartile dl.Virgiliu Gheorghe si sursele mentionate de el.
*
Eu vorbeam despre cand se dezvolta in mod normal creierul ca si organ, cand ajunge la maturitate, cand are capacitatea sa proceseze rational toate informatiile si sa blocheze instincteze primare (ma refer mai ales la cele sexuale). Cum functioneaza creierul la 16 ani si cum functioneaza la 21. Am spus la modul general. Ca parintele si profesorii nu iau in seama aceste lucuri, poate afecta. Eu vroiam sa subliniez faptul ca omul are creierul rational si creierul emotional, iar animalul doar pe cel emotional.

De ce crezi ca in State tanarul are voie alcool si sa voteze abia la 21 de ani? Sau companiile de inchiriat masini, nu accepta clienti sub 25 de ani.

E adevarat ca unii oameni nu se dezvolta cum trebuie, dar asta tine de mediu, nu de organ. Cortexul prefontal il are tot omul. Acum, ca sufera leziuni in copilarie, ca nu este stimulat sa se dezvolte la maxim, ca mediul nu este propice, ca consuma televizor, alcool si droguri, e alta poveste.
Dar se poate ameliora situatia sau sa se schimbe complet, dar aici intervine metanoia si Biserica.

Citat:
Si..?
Asta inseamna ca nu e gresit cand vezi un animal ranit si ii ingrijesti ranile. Asa cum si taranul cheama veterinarul sa ii ingrijeasca vaca sau calul bolnav.
Reply With Quote