Citat:
Īn prealabil postat de Raoul
Si in concluzie vrei sa spui ca acum bisericile sunt mai pline,oamenii mai credinciosi,nu? Dar NU mai suntem egali,nu ni se mai da o casa,un loc de munca,ne este permis avortul (deci milioane de CRIME pe care le treceti cu vederea - crime asupra unor fapturi neputincioase),acum ti-e frica sa iesi pe strada,vezi numai retardati,copii needucati si nerespectuosi,bunul simt a disparut,e plin de cocalari,pitipoance si emo,prostitutia e in floare,tara a fost vanduta,noi am ajuns sclavi etc. etc. Deci da,traiasca democratia! Toate cele insirate mai sus sunt prostii care nu exista decat in mintea mea.
|
Cita dreptate ai! Toate astea le vede doar cine nu vrea sa le vada. E dureros ca oameni care trec drept mari crestini practicanti pe acest forum si nu numai, sunt incrincenati si subiectivi, doar ba pentru ca in familie au fost victime ale comunismului, ba pentru ca sefii unui cult au fost intemnitati, ba pentru ca...acum sunt bogati si le da mina sa vorbeasca de o alta forma de sclavie si elitism: votul cenzitar. Fratilor, va dati religiosi, crestini, practicanti. Chiar nu vedeti mai departe de "lantul e lung si troaca e plina" sau "eu am de toate, Dumnezeu a orinduit ca eu sa am si altul nu, ce imi pasa de ailalti"?! Cine gindeste asa, dovedeste ca nu intelege nimic din spiritualitate, in acest caz crestina. Si mai dovedeste ceva dureros: ca umanitatea sa e innecata in card, pardon, arginti.
Da, sefii BGC si ai unor culte neoprotestante au suferit un martiriu demn de toata cinstea. Bun. Ce paradox stupid in mintea unora: maraie, pe buna dreptate, impotriva sistemului care a facut acele crime, dar tot ei se bucura, din nou in mod just, ca acei martiri au fost/vor fi sanctificati. Pai, hotariti-va cum priviti viata: ori cea de aici e mai importanta, si deci traiasca traoca plina, ori cea de Dincolo, de Veci, si atunci cinstiti cu adevarat martirii, nu facindu-i pretext pentru ura.
Cei care sustineti votrul cenzitar, doar pentru ca o duceti bine cu ai vostri in perioada asta, doar pentru ca acest sistem actual v-a ridicat pe val si a reparat nedreptati ale celui anterior: chiar n u va dati seama ca, de fapt, orice sistem recuteaza adeptii dintre cei "salvati din ghearele tiraniei anterioare"?! Daca ti fi saraci, ati mai sustine capitalismul, impartirea pe clase, votul cenzitar si alt eporcarii? Nu, nu-i asa? deh, suntti doar niste subiectivi jalnici, excat ca mine si majoritatea celoalrlati.
Si fara rgumente pseudo-crestine: Isus a spus de bogati, de doua oric el putin ceva care arunca macar umbra unei indoieli asupra cultului ierarhiei sociale a banului: chestia cu funia care trece mai elsne prin urechile acului, si parabola lui Lazar. Si, mai important chiar, a fost vindut pe bani, de...contabilul Lui si al apostolilor.
"Auditur et altera pars" e pentru mine deviza personala, aproape o credinta. Incerc s ama pun in pielea bogatilor si a sustinatorilor lor. Deseori pot empatiza, chiar cu oameni cu care m-am luptat personal, chiar la nivele joase. Insa cind incerc sa inteleg un bogat...senzatia este de zid compact, a carui lovire nu lasa macar un ecou efemer sa treaca. Da, toate acele hibe, cu frigul si cozile existau. Ei si? Acum e, in mult mai multe privinte, ami rau. Oameni de valoare sunt nevoiti sa lupte pentru supravietuire, in loc sa isi implineasca pregatirea si vocatia. Trezirea: indirect, nemarturisit, voi sustineti darwinismul social. Nu va mai dati crestini sau abrahamici sau orice: darwinismul social este "religia" autorului Holocaustului.
Zic eu catre un fost amic "privatizat" (unul cu fumuri, nu unul cu o amarita de intreprindere familiala): "ba, da' capitalsimul inseamna "descurca-te sau crapa!"" "ei, asta doar in Europa de Est". "Fraiere, eu aici traiesc, ajunger-ai sarac". (evident, prietneia respectiva s-a dus pe apa Simbetei; nici o paguba).
Nu urasc si nu invidiez pe nimeni. Incercati sa treceti dincolo de sarcasm si autosuficienta in a raspunde, ok?
Fara ura si fara invidie, repet, ca un experiment: doresc tuturor bogatilor sa ajunga saraci. Nu, nu cersetori, ci doar la nivelul de jos al clasei mijlocii; cum sunt eu, sau multi altii chiar mult mai rau. Chiar va doresc asta. Sa vad ce veti spune atunci.