View Single Post
Vechi 26.06.2013, 13:04:42
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit Sexul si capcanele sale

Cred ca tot aici ar fi topicul potrivit sa discutam o problema, care s-a dezbatut si in mass-media : cea a legalizarii sau nu a prostitutiei!

Din punct de vedere crestin-ortodox evident ca este un pacat foarte grav si pozitia Bisericii ortodoxe Romane este una impotriva si e normal sa fie asa.
Acum din punct de vedere al statului problema este mai complexa:

De dorit ar fi si ideal ar fi sa nu existe prostitutie. Insa practic, din pacate, tot timpul se vor gasi femei dispuse a-si vinde trupul. De-a lungul istoriei, s-au adoptat diverse legi sau masuri pentru combaterea acestui flagel, insa nici un stat (incepand sa zicem de la Imperiu roman pana la China de astazi) nu au reusit sa elimine acest flagel din societate.
Fenomenul exista in toate tarile de pe Glob- incepand de China comunista, la Iranul islamic, la Grecia ortodoxa sau la Australia !

Acum se pune problema ce atitudine ar trebui sa adopte statul in aceasta privinta. Daca un fenomen sau flagel antisocial nu poate fi complet eliminat (cum este cazul coruptiei si prostitutiei), ideea ar fi macar sa fie controlat si limitat.
Din aceasta cauza- aici e parerea mea personala si probabil multi colegi de forum nu a sa fie de acord- daca s-ar legaliza fenomenul ar exista un anumit control asupra sa, mai ales in privinta a doua aspecte majore:

-ar fi o lovitura puternica data proxenetilor, care obtin cele mai mari foloase materiale de pe urma acestui flagel! Celebrele retele infractionale s-au format si consolidat in buna parte prin castigurile obtinute din prostitutie;
-ar disparea acele situatii extrem de traumatizante pentru fetele si femeile rapide si fortate sa se prostituieze;
-ar exista si un control din punct de vedere sanitar, pentru prevenirea raspandirii unor boli cu transmitere sexuala.

Orice crestin-ortodox ar vrea probabil sa nu mai existe prostitutie, insa nu stiu daca vreodata (indiferent cat de dure ar fi masurile luate de stat, chiar si cu inchisoare) s-ar putea realiza acest lucru
Reply With Quote