Subiect: Mi-e teama...
View Single Post
Vechi 07.12.2007, 01:10:20
mirelada mirelada is offline
Member

Data înregistrării: 05.12.2007
Implicit

Am deviat putin de la topic, dar subiectul asta merita totusi discutat.
Vsovi, nu am nici un prieten catolic sau de alta confesiune si nici nu frecventez vreuna. De fapt nu are legatura cu religia... impartirea in ortodocsi si catolici au facut-o oamenii. Pe mine m-au interesat mesajele Maicii Domnului. Chiar, am o intrebare daca ai fi sigur ca Maica Domnului este intr-adevar, ai respinge mesajele Ei doar pt ca le transmite unor catolici? Si tu nu stii, dar aceste aparitii la Medjugorje nu au fost recunoscute de Vatican, decat cele de la Fatima. Asa ca nu au legatura cu biserica catolica decat in masura in care comunitatea din zona respectiva este un catolica. Si altceva, biserica Ortodoxa recunoaste biserica catolica, de altfel fostul Patriarh a fost bun prieten cu Papa Ioan Paul II si chiar au tinut slujbe impreuna... deci daca BOR la cel mai inalt nivel nu desconsidera catolicismul, de ce unii sunt... mai catolici decat papa (sau mai ortodocsi ca BOR)?
Catolicismul a deviat putin de la canoanele sfintilor parinti, dar IN ESENTA ce era important s-a pastrat. Si ei au Sfintele Taine (botez, spovedanie, impartasanie - spre deosebire de alte culte) si Sf.Liturghie.[color=bleu]dar ei se roaga shi se inchina la altceva, adevarul shi credintza lor se indreapta spre alte lucruri, ei nu mai
au credintza cea adevarata [/color] Cinstesc si se inchina tot la Sf. Treime, Hristos si Maica Domnului. Nu se inchina la zei sau "alte lucruri", daca stii care sunt acele lucruri spunele, ca m-ai facut curioasa. :)
La Marea Schisma consider ca ei au gresit ca au deviat si s-au separat, dar repet, esenta credintei s-a pastrat. Sa spui ca sunt pagani e un neadevar pt ca si ei tot in Hristos se boteaza si marturisesc Sf. Treime. Gandeste-te, ce vina au cei care s-au nascut in tari catolice? Oare toti sunt "condamnati" sa nu se mantuiasca pt asta? Sunt si acolo oameni care traiesc profund credinta in Hrisos, au si ei sfintii lor care au trait in sfintenie si dragoste de Hristos si au facut multe vindecari si minuni in numele Lui. Moastele acelor sfinti catolici stau marturie si acolo se intampla minuni ca si la ortodcsi (de ex. Sf. Anton de Padova). In plus, sunt cam 1 miliard de catolici in lume, crezi ca Dumnezeu ar lasa un asa mare numar de credinciosi in deriva? Poate e unul din motivele pt care multe aparitii au loc in zone preponderent catolice... De fapt stii ce cred? E ca in cazul unor preoti care fac pacate (se imbata, injura, etc) dar puterea pe care o au de a dezlega pacatele se manifesta in continuare, sau Taina Euharistiei la Sf.Liturghie are loc oricum (pt ca Dumnezeu il curata inainte)... asa si la catolici, Dumnezeu probabil stie ca au deviat in anumite aspecte, dar nu ii lipseste
pe credinciosi de harul Sau la slujbele tinute de acestia si la Sf. Taine.

[color=bleu]tu ai impresia ca totzi creshtinii au dreapta credintza [/color]
Nu, in afara de catolici, am o proasta impresie de celelalte confesiuni pt ca nu au Sfintele Taine, nu se inchina Maicii Domnului, altele. Consider ca ortodoxia este credinta cea adevarata care a pastrat intact tot ce s-a transmis de la Sfintii
Apostoli.

[color=bleu]" Cand vor veni ucenicii lui Antihrist, vor face pe femei si barbati sa zboare pe sus". Ai sa vezi tu atunci ! Cand vei vedea ca din paie uscate de grau iti face paine proaspata si, din vita uscata de vie, iti face sa curga vinul cel mai bun..."[/color]
Pai sunt multi Antihristi (dar nu la catolici). De pilda... toti cei care propavaduiesc "adevarata" credinta intr-un cult aparut dupa separarea de catolicism (protestantism, adventism, penticostali,etc). Dar mai ales cei din orient, hindusii care sunt pagani, au zei idolatri -mai ales in India, unde "guru"-sii lor "fac minuni" dar nu cu ajutorul lui Dumnezeu ci prin invocarea zeilor lor, spirite pagane. Sunt guru-si unde vine lumea ca la urs - zeci de mii pe zi si li se inchina (recomand
citirea "Parintele Paisie si marii initiati ai Indiei). Tot asa, pot zbura sau materializa multe obiecte, pacalesc pe cei naivi si sunt destui care renunta de la credinta crestina de dragul "minunilor" si li se inchina. Treaba asta cu yoga e urata
rau - cand ajungi la un nivel avansat afli ca trebuie sa te inchini la zei...

Revenind la Medjugorje: [color=bleu]Poi nu observi shi in ce ai prezentat dumneata care este diferentza?[/color]
Nu, dar deloc (chiar te rog sa ma lamuresti). Si la ortodocsi, si la catolici in aparitiile Maicii Domnului se dau mesaje celor carora le apar (la Medjugorje e ceva mai special, mesajele sunt pt intrega omenire), li se vorbeste despre evenimente care vor fi pe pamant daca oamenii nu revin la credinta (si la Bucium-unde a aparut Hrisos, si la Ionesti- Maica Domnului - cei care au intrat in legatura au aflat despre aceste evenimente) deci, chiar nu vad ce ar fi diferit... :(

[color=blue]...shi nici acolo nu e vorba de triumf ci de biruintza, de izbavire ca dintr-o robie dar nu lumeasca unde e vorba de libertate ci mai adanca.[/color]
De fapt "biruinta" era cuvantul corect care trebuia tradus din mesaj (cei care traduc ma indoiesc ca au pregatire teologica), acesta e un cuvant des folosit si la noi - si nu induce ideea de trufie. Era vorba de biruinta inimii (inima care traieste cu
Hristos) asupra poftelor si placerilor lumesti. E chestie de interpretare, tu ai interpretat ca triumful inseamna mandrie, aici ai facut o speculatie si pe baza acesteia, o intreaga demonstratie a carei ipoteza insa e un gresita (cand de fapt cred
ca era vorba de un cuvant tradus gresit).

[color=blue]deci asha ii vom cunoashte dupa roade, ca nu poate face pom bun roade rele shi nici pom rau roade bune...[/color]
Exact, mi-ai luat vorba de la gura... Asa si fenomenul Medjugorje poate fi cunoscut dupa roade. Milioane de oameni din intreaga lume care au facut pelerinaj acolo s-au intors la credinta si s-au spovedit... acolo sunt multi preoti care spovedesc pe
cei care o fac pentru prima oara. Nu cred ca celui rau i-ar conveni sa vada milioane de oameni care se spovedesc si se pocaiesc. Deci roadele sunt bune. Nu a avut decat un efect benefic, chiar m-ar interesa sa aflu ce efect "malefic" in opinia ta, au aceste aparitii asupra oamenilor?

[color=blue]ci pentru caile trufiei pe care le sadeshte in oameni acele mesaje, adica ii imbolnaveshte cu imbolnavire fiindca sunt duhuri de draci... nu ca shi aparitziile de taina ale Preasfintei sau ale lui Hristos sau ale altor mari sfintzi ai sai
care apar in ortodocsie, adica fiind aparitzii ce duc la intoarcerea din pacatele proprii ale unora simplii, prin ura listei tuturor pacatelor dar shi luate pe fiecare in parte shi bineintzeles prin pocaintza in adevar shi rugaciune shi dreptate shi dragoste de Hristos...[/color]
Nu stiu ce cai ale trufiei sadeste in oameni, ai vazut un cuvant si l-ai interpretat gresit. Ignori contextul si restul mesajelor care sunt cat se poate de evidente, indeamna pe oameni la: post, pocainta, renuntare, rugaciune, trairea cu Dumnezeu. Am cules pasaje din cateva mesaje, spune-mi ce e rau in acestea?

[color=green]
Astazi va chem iarasi la rugaciune. Numai prin rugaciune, dragi copii, inima voastra se va schimba, devenind mai buna si mai sensibila la Cuvantul lui Dumnezeu. Copilasi, nu il lasati pe Satana sa va distruga si sa faca cu voi ce vrea. Va cham sa fiti resposabili si decisi si sa dedicati fiecare zi lui Dumnezeu. Fie ca Sfanta Liturghie, copilasi, sa nu devina un obicei pentru voi ci viata. Traind Sfanta Liturghie in fiecare zi, veti simti nevoia de sfintenie si veti creste in sfintenie...

Si astazi va invit la post si renuntare....Și astăzi vă invit: rugati-va, rugati-va, rugati-va, pana cand viata voastra devine rugaciune...

Astazi va chem sa va pregatiti pentru venirea lui Isus. In mod special, pregatiti-va inimile. Fie ca sfanta Spovedanie sa fie primul act al transformarii pentru voi si apoi, dragi copii, sa va hotarati pentru sfintenie. Fie ca transformarea voastra si
decizia pentru sfintenie sa inceapa astazi si nu maine. Copilasilor, va chem pe toti pe drumul maintuirii...

Nu puteti vorbi sau marturisi despre rugaciune, daca voi nu va rugati. Iata de ce, copilasilor, in linistea inimii, ramaneti cu Isus, astfel ca El sa va poata schimba si transforma cu iubirea Lui. Acesta, copilasilor, este un timp de gratie pentru voi. Utilizati-l cat mai bine pentru convertirea voastra personala, pentru ca daca Il aveti pe Dumnezeu, aveti totul...

Sa cititi Sfanta Scriptura. Puneti-o intr-un loc vizibil si marturisiti cu viata voastra ca voi credeti si traiti Cuvantul Domnului... In acest timp de post va invit la renuntarea interioara. Calea care va conduce la renuntare trece prin iubire, post, rugaciune si fapte bune... Renuntati la pacat si apucati-o pe calea mantuirii, cale pe care a ales-o Fiul meu. Prin chinurile si suferintele voastre, Dumnezeu va gasi pentru voi calea bucuriei...

Și astăzi vă invit: rugați-vă, rugați-vă, rugați-vă. Numai prin rugăciune veți fi alături de mine și de Fiul meu și veți vedea cât este de scurtă viața aceasta. În inima voastră se va naște o dorință pentru Cer. Bucuria va începe să domnească în inima voastră și rugăciunea va izvorî precum un râu. În cuvintele voastre va fi numai recunoștință față de Dumnezeu pentru că v-a creat, iar dorința de sfințenie va deveni o realitate pentru voi...

Dragi copii! Și astăzi vi-l aduc în brațe pe Isus nou-născut. El care este Regele cerului și al pământului, El este pacea voastră. Copilașilor, nimeni nu vă poate da pacea precum El care este Regele Păcii. De aceea, adorați-L în inimile voastre,
alegeți-L pe El și în El veți găsi bucuria...

în mod special vă invit la sfințenie în familiile voastre... Vorbiti mult, copilasilor, dar lucrati putin pentru transformarea voastra. De aceea, convertiti-va si incepeti sa traiti mesajele mele, nu prin cuvinte ci prin viata voastra.
[/color]
Reply With Quote