Citat:
În prealabil postat de Yasmina
La ce s-ar rezuma toate acestea acasa?
In plus,multi adulti au cunostiinte immense insa nu au rabdarea necesara de a preda aceste cunostiinte(nu au pregatire pedogogica).
Tatal meu este o enciclopedie ambulanta de cunostiinte si o minte brilianta in matematica...cu toate acestea ii venea foarte greu sa facem o problema impreuna deoarece se irita foarte usor(iar eu desenam in timp ce dansul imi repeta formule).
|
Studiile indica in schimb ca acolo unde este practicat temeinic, dupa o programa, rezultatele sunt mult mai bune decat cei educati in sistemul public de invatamant.
In schimb unde nu este o programa si se lasa la latitudinea copilului ce sa invete si ce nu, rezultatele sunt mai slabe fata de sisemul public.
In orice caz, sistemul nu e pentru oricine, nu toata lumea are resursele necesare pentru asa ceva: timp, bani si copii putini.
In plus, vorbim degeaba pentru ca
la noi (Romania) nu este cadru legal pentru asa ceva.
In schimb exista un sistem mult mai accesibil care chiar da rezultate (daca e practicat temeinic) din pacate se pare doar pentru clasa primara: scoala dupa scoala.
E drept, este o problema de resurse financiare de data asta dar banii sunt mai usor de gasit decat un parinte cu talent pedagogic, nu mai zic de nivel intelectual.