View Single Post
Vechi 21.09.2006, 09:53:55
sovidiu sovidiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2006
Implicit

Ba este o tampenie atat gandirea pozitiva cat si a vedea in ceilaltzi lucrurile bune, pozitive..., mai bine te-ai cerceta permanent construindu-ti un ochi mental ori sufletesc si un latz personal, un soft logic care sa te faca sa stii binele si raul ca sa nu gresesti... ca am auzit pe unul (e rusinos sa-i dezvalui identitatea) care imi spune ca noi nici nu stim si nici nu trebuie sa stim binele si raul, auzi acolo,... m-am cutremurat...
ba tocmai ca eu cred ca trebuie nu numai sa ni-l stim ci si sa ni-l si spunem la urechea interna mereu, zilnic aproape, ca intr-o logica ce creste mereu, observandu-ne gresala in care am cazut noi insine... si... uite adevaratele greseli in care cadem, de la Sfantul Casian:
I. Despre infranarea pantecelui.
II. Despre duhul curviei si al poftei trupesti
III. Despre iubirea de argint
IV. Despre manie
V. Despre intristare
VI. Despre trandavie
VII. Despre slava desarta
VIII. Despre mandrie

Eu nu am mai citit celelalte si ce inseamna fiecare, dar cred ca fiecare cercetandu-se va ajunge in timp la concluziile cele reale... fara a citi ce a zis sfantul si cum le-au vazut ei atunci, si consider ca mai pot fi si altele si cred ca ar mai fi unnele suplimentare, dar cred ca aproape toate se pot asimila sau deduce sau logifica la acestea ... si pazindu-te cred ca pentru orice crestin-ortodox laic, ca si mine ii va fi de un real folos ...

Eu m-am apucat si le folosesc pe acestea opt, mi le descopar in taina, le dau peste bot, si ma stradui sa nu le urmez... dar ramanand intr-u dragostea crestina...
Reply With Quote