Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta
pai si eu zic aici: Trebuie sa declari ce este Adevarul, nu cat de mincinosi sunt ceilalti.
|
Una implica pe cealalta, nu crezi? Daca spui unui sectar ca Adevarul este in Biserica Ortodoxa, nu cumva rezulta ca el este un mincinos? Eu cred ca da!
Citat:
Da, pentru ca "Esti un tradator care va arde in flacarile iadului, nenorocitule care esti tu nenorocit" este o tactica foarte buna, drept pentru care il folosesc atat de multi oameni pe net, cu efecte vizibile.
|
"..mai bine i-ar fi lui să i se atârne de gât o piatră de moară și să fie afundat în adâncul mării." Matei 18,6.
"..Vai vouă, cărturarilor și fariseilor fățarnici!" Matei 23,13-15
"..Vai vouă, călăuze oarbe.." Matei 23,16
"..Nebuni și orbi! Ce este mai mare, aurul sau templul care sfințește aurul?" Matei 23, 17.
Definitie DEX:
"NENOROCÍT, -Ă, nenorociți, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care se găsește într-o situație vrednică de plâns, care este lipsită de noroc, de fericire, care are de îndurat un mare necaz, o mare suferință; (om) nefericit. 2. Adj. (Despre situații) Care inspiră milă, tristețe; vrednic de plâns, dureros, trist, jalnic. (Despre starea, mediul în care se află cineva) Care denotă o situație foarte proastă, vrednică de plâns; p. ext. sărac, sărăcăcios. 3. Adj. Care aduce sau constituie o nenorocire (2); dezastruos, funest, nefast, tragic. 4. Adj., s. m. și f. (Om) ticălos, de nimic."
Si eu cred ca sectarii sunt niste nefericiti, vrednici de plans! Si eu sunt un mare pacatos, dar NU SUNT SECTAR - adica nu tagaduiesc Dumnezeirea Mantuitorului Hristos, venirea Sa la noi in trup, Moartea si Invierea Sa. Insa un sectar nu va reusi niciodata, oricat s-ar stradui, sa fie mai virtuos decat un sinucigas.
Citat:
Iar ura fata de minciuna are caracter dinamic - adica produce efecte
Nu produce nici un efect, partenerul de discutie doar o sa te urasca mai tare.
|
Am spus ura fata de minciuna, nu ura fata de mincinos!
E un proverb in Sf.Scriptura: daca mustri un om intelept, acela se va intelepti si mai mult, dar daca mustri un nebun, acela se va intorce la tine si te va lovi.
Daca partenerul de discutie are o bruma de intelepciune poate vei reusi sa porti o discutie constructiva, decenta - nu trebuie neaparat sa urmaresti a-l atrage la parerea ta.
Dar ai vazut si tu prea bine ca nu se poate discuta constructiv cu indivizi ca "osutafaraunu".