View Single Post
Vechi 30.06.2013, 00:26:54
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
In toate cazurile cel care va trage concluzia asta va fi sectarul. De asta sunt sigur 100%. Face parte din modul de existenta specific sectarului sa atace, sa provoace o discutie si sa incerce sa manipuleze atat discutia, cat si reactiile celui cu care discuta (au cursuri speciale pentru asa ceva). In momentul in care sectarul isi da seama ca nu-l poate convinge de minciuna va trage concluzia asta: "Eu am dreptate=/=tu esti un idiot."
Iti spun asta din experienta mea cu ei.
Afirmatia lui Dalian - cea cu nenorocitii - este un raspuns la actul de agresiune sectar - pentru ca eu consider ca prozelitismul lor este un act de agresiune. Si de-aceea eu unul consider afirmatia lui Dalian explicabila.
Da, un act de agresiune de la cont banat de luni intregi.
Oricate cursuri iau, ii bati pana si cu 3 lectii de istorie sinodala.

Citat:
Da, nici nu se pune problema. Eu cred ca toti ortodocsii care au discutat cu sectarii au fost "la inceput" blanzi cu ei. Dar depinde fiecare din ei cat a rezistat in fata atacului sectar: unii mai mult, altii mai putin.

Aici ti-am raspuns mai-sus. Eu cred ca intotdeauna un ortodox devine agresiv ca raspuns la agresivitatea sectarului. Nu stiu daca e rau, avand in vedere apelativele pe care Insusi Mantuitorul Hristos le-a adresat fariseilor, care din indrumatori spre mantuire s-au transformat in pierzatori de suflete.
Chiar toti? Esti tu sigur? http://en.wikipedia.org/wiki/Hasty_generalization

Citat:
Poate ai auzit de noaptea Sf.Bartolomeu. Dupa macelul din noaptea aceea, fenomenul sectar a disparut de tot din Paris. Nu insinuez ca asa ar trebui facut si la noi, dar daca sectarismul era o lucrare divina, nu s-ar fi stins atat de repede. Si asta in comparatie cu martirii crestini ai primelor veacuri cand martiriul unuia singur atragea dupa sine martiriul a o suta de alti fericiti.
Am zis eu ca e de la Dumnezeu?