View Single Post
Vechi 02.07.2013, 19:30:54
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt un mare "consumator " de rugaciune , si nu concep ca ziua sau seara ( noaptea ) sa treaca fara ea , dar nu pot spune ca sunt un mare "consumator" al Rugaciunii lui Iisus , iar aceasta lipsa o compensez , cu binecuvantare bineanteles , in citirea zilnica din Psaltirea lui David , a unei Catisme pe seara , si simt o mare bucurie de cand practic citirea zilnica a Psaltirei ,
Am gasit pentru fratele nostru Ioan Cezar un cuvant de folos despre rugaciunea lui Iisus , caci imi aduc aminte cu placere cand Ioan s-a inscris prima data pe Forum a deschis vorba despre aceasta rugaciune , si a ramas pentru el un subiect extrem de important !
Deci :
Esența rugăciunii lui Iisus

Rugăciunea Iui Iisus este de fapt esența lucrătoare a pocăinței, indicată de către Mântuitorul

„Părintele Meu, de este cu putință, treacă de la Mine, paharul acesta; Însă nu precum voiesc eu, ci precum tu." (Mt. 26,39).
Două idei exprimate aici - „Doamne miluiește-mă” și „Fie Doamne voia Ta cea sfântă”- constituie esența rugăciunii lui Iisus. Mai întâi de toate, trebuie știut că rugăciunea Iui Iisus este de fapt esența lucrătoare a pocăinței, indicată de către Mântuitorul. Aceasta îl învață pe lucrător să și taie voia, să-L iubească pe Dumnezeu mai mult decât făptura, să nu se încreadă în sine, să se smerească cu adevărat, să se cerceteze pe sine, să nu-și atribuie sieși tot ce face el mai bun, ci lui Dumnezeu, Căruia să-i dea slavă pentru toate. Rugăciunea Iui Iisus te apropie de Dumnezeu, iar împăcarea cu El naște adevărata dragoste de aproapele. Rugăciunea unește sufletul cu Mirele Ceresc, adică cu Dumnezeu, și devine o împreună-vorbire între suflet și Creator...

(Vlădica Antonie Mărturisitorul, "Manualul isihiei. Calea rugăciunii lăuntrice")