View Single Post
Vechi 02.07.2013, 21:38:49
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Femeile respective,la vreo 30 de ani,au venit alaturi de bunicii lor; n-as crede ca erau prima data pe acolo,caci s-au si impartasit dupa slujba.
Ce-a mai valida scuza ar fi ca dupa slujba opreau chiar la o piscina locala sau mergeau mai sus in Santa Barbara,care este o statiune la malul oceanului.
Chiar si asa,cum fiecare are masina personala aici puteau sa puna haine de schimb in masina sau doar un cardigan in geanta,care sa-i acopere sutienul de plaja si spatele gol.
Dar desigur ca mai exista si alte scuze,cum ar fi de fapt intelegerea ca biserica nu este decat un loc de socializare a comunitatii,iar slujba si impartasitul este tipicul locului,traditia casei.

Dar desigur,vorbim despre 1% din cazuri;in rest toata lumea a venit imbracata cu mult respect si cu grija.
Trebuie sa recunosc,ca pe mine ma tulbura aceste aparitii in timpul slujbei,nu ma mai pot concentra,mintea a ia razna,se socheaza incepe sa judece,sa se minuneze,etc. Poate principala cauza este ca vin din Romania unde bisericile sunt mult mai traditionaliste si deci destul de severe cand vine vb de haine desucheate in incinta bisericii.

Intr-un fel,mi-as dori sa fiu indiferenta la greselile altora si sa ma bag intr-un colt de unde sa nu mai vad nimic iar mintea sa nu mai aibe ce sa toace ca sa nu pierd trairea slujbei... Dar probabil ca asta este ispita cu care trebuie sa lupt in mod activ si nu doar ascunzandu-ma.
Problema este ca nu stiu ce sa fac in mod efectiv??
Un prim pas ar fi ca de fiecare data cand ma socheaza unele femei prin biserica sa ma gandesc la pacatele mele,numai asa as putea sa focusez gandurile si sa am si un folos ca nu am fost degeaba la slujba(cum am facut zilele trecute).

Ceea ce citesc ma surprinde, ma uimeste si mai ales tinde sa imi dea un pic de frica in legatura cu un asemenea preot ! Cit curaj poate sa aiba ! Cit de mult se joaca cu viata si sanatatea lui ! Nici nu stie ce face !
Povestea cum ca ar fi vorba doar de 1% seamana mult cu intimplarea care mi s-a pus in fata cind eram student la medicina si a trebuit sa fac stagiul de Ftiziologie(TBC) Cind am ajuns la institutul Nasta, acesta era alimentat cu apa dupa program, astfel incit dupa orele 10.00, adica dupa ce intrai in saloane si examinai bolnavi, nu aveau apa cu ce sa te speli pe miini.
Cerind alcool sanitar pt. a ne spala macar mecanic pe miini ni s-a spus ca ei fac tratamentele injectabile cu rivanol deoarece de 1 an nu au mai primit alcool .
In acest caz, noi studentii, ne-am alarmat si am spus ca nu mai intram in saloane deoarece riscul de contaminare este f. mare .
Asistenta universitara a privit la noi cu drag si bunavointa si ne-a spsu : mai copii, voi stiti ca doar 2-3% din studentii unui an la medicina (intr-un an eram 500 de studenti) fac TBC pulmonar, iar din acestia sub 1% o iau prin contaminarea din timpul stagiului ? Nu va speriati, deoarece si cei care o fac sunt cei care au conditii favorabile : extenuare prin invatare, alimentatie proasta(isi vind cartele de masa si ei maninca o luna ce apuca, adica tigari, cafea si mincare de pe la altii) statul in frig, etc.
Adica exact conditiile noastre despre care buna doctorita insa nu isi dadea seama ca le avem: chiar daca nu invatam toti pe rupte, totusi noptile le pierdeam cu totii la biliard clasic, canasta, rumy, table, unde si fumam pachete de tigari; de vindut cartele, adevarul este ca le cam vindeam si fiecare se descurca iar frig, stim cu totii cum era in apartamente iarna(faceam stagiul de ftiziologie in luna februarie) dara-mi-te in camine. Adica frig bogna !
Atunci un coleg, f. pe faza, i-a raspuns: doamna doctor, poate sa fie procentul de 1%00, dar daca tu unul esti acela, 1 din 10.000 de studenti, stiti ce importanta are , aoleu !?
Am zimbit cu totii, si noi si dumneaei, si ne-am resemnat, dar de a doua zi fiecare a venit cu jumatatea de alcool la el ca macar sa aibe cu ce sa se spele pe miini.

Revenind, tot asa si cu aceste procente ale celor care fac tulburare in biserica, par nesemnificative, dar tinind cont de locul unde se intimpla astfel poate capata o alta semnificatie.
Dar nu asta este dramatic, totusi, ci faptul ca un preot desleaga si face ceea ce in nici un caz apostolii si sfintii canonisti nu au deslegat si nu au ingaduit, asta este grav, grav, rau de tot!
Pt. persoane dintr-acestea bune de moare lumea, care se dau mai bune decit sfintii, care au ajuns mai generosi si mai cumsecade chiar decit Hristos, care au nevoie de poza comunitara buna si de venituri pe masura, pt. acestia ajungem astazi, ajung defapt, ca asta este cuvintul pt. cei care sunt in starea si parerea aceasta, sa nu mai vedem padurea de copaci, sa nu mai stim daca mai avem reguli, rigori, daca mai dorim dreapta socoteala, daca ne mai inchinam cui trebuie sau batem cimpii de ne dor dintii, daca mai avem o rinduiala, daca este rinduiala cea buna, daca mai luptam cu pacatul, dezordinea, nesupunerea si parerismul generalizat sau daca inca mai luptam lupta cea buna, daca mai stim sau vrem sa mai stim ce este pacat sau mai stim doar voia si parerile noastre... pt. asemenea peroane, invesmintate de cele mai multe ori si ridicati la rangul de iconomi stavrofori ajungem sa ne smintim cei mai multi .
Ma si miram de ce parintele Arsenie Papacioc, parintele Iustin Pirvu, Visarion Coman, Adrian Fageteanu (si la acestia sunt deja cunoscute replicile taioase cu ierahii sau patriarhii care fac cum vor ei !)parintele de la Aiud, parintii de la Sihastria, Sihla, Neamt, indirect parintele Staniloaie, spuneau textual: aveti grija sa nu va smintiti si sa pierdeti dreapta credinta si dreapta rinduiala din Biserica Ortodoxa .

Este de discutat mult pe tema celor mai sfinti si mai ingaduitori decit sfintii si care isi gasesc linistea in decupaje interpretate precum vor ei din sfintii parinti .

Nu mai departe, va dau un exemplu asemanator cu renumitul si mult apreciatul film al marii Rusii pravoslavnice OSTROVUL, care a fost totusi deconspirat in multe conferinte ale lui C. Ciomizga si care a reusit sa dea la o parte spoiala de luat ochii avangardistilor si pietistilor mistici si sa arate ca sub lucruri aparent uimitor de grozave, defapt sta altceva . Altceva care nu este vazut decit de cei care vor aceasta. Cei care nu vor isi aduna in vorbire, in fapte, in caracter si in casa lucruri uimitor de nemaipomenite, dupa obiceilul bun al lor . Iar dupa ce se sufoca de ele, ies la raspintii sa isi vinda absintul drept must !
Chiar pe acest site puteti asculta una din conferintele lui Ciomizga .
Si zic tuturor pacifistilor fara pace, ca si sorei/doamnei sora Nastya: poate ascultind indelung, pina la urma se va vedea si padurea .

Last edited by zaharia_2009; 02.07.2013 at 21:47:49.
Reply With Quote