Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 07.12.2007, 16:39:16
Alexandra-Ioana Alexandra-Ioana is offline
Banned

Data înregistrării: 19.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Joe
Defapt ateismul este credinta ca nu exista Dumnezeu, si sincer teoriile ateistilor sunt cele mai clare de pana acuma, pentru ca sunt in mare parte confirmate de stiinta...ceea care nea adus din epoca de piatra in era calculatoarelor.

In plus, e atat de logica "ideea existentei unui Dumnezeu": la un anumit stagiu in evolutie am ajuns sa fim singura specie de organisme vii care a inteles ca la un anumit moment vom muri. Pe langa asta, am descoperit ca existau momente in care viata era mai grea (secete, ploi, ninsoare) si cand viata era buna, sau lucruri pe care nu puteam sa ni le explicam (gen eclipse si ploi de meteoriti) si am zis ca toate aceste lucruri trebuie sa provina de la o forta care este cu mult mai puternica decat noi. Atunci am zis ca ar trebui sa fim buni cu ea, pentru ca am descoperit ca viata merge bine cand incepi sa fii bun cu altcineva si el cu tine. Desigur am adus si idei conform carora daca nu esti bun, si nu respecti anumite legi care fac viata mai usor de trait, atunci vei ajunge intr-un loc urat si nasol, si daca vei face bine vei fi salvat pentru totdeauna si vei trai bine si dupa moarte. Si de aici a venit ideea de "dumnezeu", fie ca au fost mai multi (politeism) sau ca a fost unul singur. Ideea asta nu a fost una singulara, e prezenta in toate civilizatiile antice. Si in timp ideea a ramas, a evoluat, desi multe lucruri s-au explicat.

Iar in timp biserica s-a aratat dominanta in jurul credintei oamenilor (vezi evul mediu), si a ajuns a recurge la metode de tortura si ardere pe rug pentru a-si impune punctul de vedere. Insa, in timp si biserica s-a ondulat la descoperirile stiintei, lasand la o parte multe din credintele sale (gen pamatul e plat, si e centrul universului) dar a ramas o putere doar pentru ca era preferata unui Dumnezeu care nici nu poate fi demonstrat ca exista, si incet incet stiinta ofera teorii, sustinute de dovezi cum ca acest Dumnezeu nici nu ar exista.

Deci sa fii ateist, inseamna sa crezi in stiinta pana la urma. Iar daca spui chestia asta, te referi la toti de pe pamant. Pentru ca si voi nu ati putea sa postati pe internet opiniile voastre pe forumuri fara ajutorul unui computer, rezultat al stiintei.

Ce sa mai vorbim de alte religii, gen musulmanii. Si ei cred intr-un Dumnezeu, se cheama Allah. Dar este diferit de al vostru...cum se explica asta? Gresec ei? Sau noi? Sau sunt raiul si iadul impartite in 2-3 parti pentru fiecare zeu care exista in momentul de fata??? Aceasi teorie mi-ar permite mie sa spun ca exista un dumnezeu numit Zeus, sau Apollo. De ce ni se pare atat de normal ca acei zei nu exista, cand defapt, la un moment dat exista o civilizatie, destul de evoluata si care semana cu a noastra, care credea in ei la fel cum si noi credem in Dumnezeu.

Daca vreti sa ma contraziceti astept dovezi clare despre existenta unui Dumnezeu. Si nu ma refer la citate din Biblie, sau pareri de genul: "Pai ce alta explicatie ar fi daca nu existenta unui Dumnezeu?"
Buna Joe! :)

S-a discutat pe tema aceasta si la rubrica "Teologia si stiinta" in topic-ul "Exista Dumnezeu?" Iti sugerez sa citesti TOT ce s-a spus (sa nu renunti la jumatate...:D) si sa iti prezinti si eventuale contraargumente tot acolo.

Iti respect crezul... si mai ales faptul ca esti dispus la o "dezbatere".

Multa pace iti doresc! :)