E foarte buna aceasta postare a lui Cezar_Ioan. Un exemplu personal inseamna mai mult decat o gramada de citate si teorii mai mult sau mai putin intelese de unul sau altul.
Eu as mai avea de adaugat la aceasta alimentatie corecta inca ceva: somnul si linistea (mai ales cea sufleteasca).
Lipsa de somn si strersul pot sa fac rau si numai daca te hranesti cu aer. Te fac praf.
De aceea eu ma tot intreb cum reusesc sa reziste monahii cu asa somn putin si mereu intrerupt (pentru rugaciuni) si fara mancare si cu munca.
Pe urma si altii care au serviciu cu stres, sau lucreaza in schimburi, sau calatoresc mult, politicieni care n-au nici o zi libera si etc., oameni cu zeci de spaime si stresuri.
Nu numai hrana conteaza. A se observa ca in concediu, intr-o perioada relaxata, cu somn de voie si mult aer liber nu ai probleme cu alimentatia, nu-ti face rau nimic. Oamenii la tara mananca oua, lapte, branza, slana si traiesc pana la adanci batraneti.
Legat de niste intrebari pe care (si) le punea cineva mai sus ca oare de la ce animal vine oul, cat de sanatos si ce-o fi mancat si cat a facut oul pana la piata si etc. Mi se pare foarte exagerate.
Atunci nici taranii n-ar trebui sa mai existe si sa mai creasca vreun animal.
Si daca ne-am gandi la toate astea nu ne-am mai hrani cu nimic.
Animalele la tara sunt hranite si cu resturi de la masa omului, mai scurma gainile si in balegar, mai mananca si rame si insecte.
Si asta ne face noua rau?
Vita mananca si ea iarba si alte plante, ce stim noi care.
Ma refer aici la animalele bio.
Iar ouale eu stiu ca (undeva scria lucrul asta) nu se consuma imediat ce au fost ouate, ci dupa minimum 1-2 zile. Exact nu stiu sa spun de ce.
Omleta se poate inlocui cu oul fiert. Este mai sanatos si mai usor de digerat.
Si astfel de in trebari ne putem pune si la alte produse:
1. legumele, fructele cum au fost ele cultivate? Cu baligar de la animale sanatoase?
2. Ce animale au trecut peste ele? Insecte, melci, viermi, etc. or fi fost sanatoase? Dar caini si pisicile si alte animale care au trecut prin gradina, sau pe camp si s-or fi pisulit si alte cele pe acolo? Or fi fost sanatosi/sanatoase?
3. Oamenii care umbla cu ele s-or spala pe maini? Or fi sanatosi?
4. Oare la moara o fi curat, or fi sobolani? Morarul o fi sanatos, instalatia curatata?
...samd.