Bună Sophia,
Citat:
În prealabil postat de sophia
Lipsa de somn si strersul pot sa fac rau si numai daca te hranesti cu aer. Te fac praf.
De aceea eu ma tot intreb cum reusesc sa reziste monahii cu asa somn putin si mereu intrerupt (pentru rugaciuni) si fara mancare si cu munca.
|
Monahii nu se stresează. Și eu am învățat să fac asta. Pentru ce să te consumi?
Un somn de cîteva ore cu periodicitate strictă, cu program, poate odihni suficient.
Din contra, mîncarea multă obosește mai tare. Iar munca este exercițiu fizic - lucru mult mai important decît multe altele cînd e vorba de sănătate.
Iar dacă toate acestea se combină cu rugăciunea - e perfect.
Citat:
Oamenii la tara mananca oua, lapte, branza, slana si traiesc pana la adanci batraneti.
|
Traiau poate. Confunzi țăranii care mîncau produse animale ocazional (nu avea frigider, nu aveau acces la magazine) și care munceau, vorba bunicei mele, ”mai mult ca unu' tînăr”, cu cei de acum care au acces la carne la alimentara din sat.
Citat:
Legat de niste intrebari pe care (si) le punea cineva mai sus
|
Cineva ăsta sînt eu și am un nume. Cît mă deranjează cum colegii de pe forum folosesc cuvîntul ”unii” de parcă ar evita astfel referirea la o anume persoană care tocmai ce a postat mai sus și care orcum citește răspunsul în cauză.
Citat:
Atunci nici taranii n-ar trebui sa mai existe
|
Sophia, asta merită pusă la faza zilei! :)
Citat:
Animalele la tara sunt hranite si cu resturi de la masa omului, mai scurma gainile si in balegar, mai mananca si rame si insecte.
Si asta ne face noua rau?
|
Și noi mîncăm viermi din fructe și legume fără să știm. Un om înghite vreo 10 păianjeni la viața lui, în somn. Nu poți controla asta.
Citat:
Si astfel de in trebari ne putem pune si la alte produse:
1. legumele, fructele cum au fost ele cultivate? Cu baligar de la animale sanatoase?
2. Ce animale au trecut peste ele? Insecte, melci, viermi, etc. or fi fost sanatoase? Dar caini si pisicile si alte animale care au trecut prin gradina, sau pe camp si s-or fi pisulit si alte cele pe acolo? Or fi fost sanatosi/sanatoase?
3. Oamenii care umbla cu ele s-or spala pe maini? Or fi sanatosi?
4. Oare la moara o fi curat, or fi sobolani? Morarul o fi sanatos, instalatia curatata?
|
Cert e că vegetalele sînt mult mai bune pentru sănătatea noastră decît carnea, ouăle și laptele. Nu am întîlnit niciodată vreo recomandare să mănînci un anumit tip de carne pentru a te ajuta în tratamentul vreunei boli. Pe cînd mai toate vegetalele te ajută să te menții sănătos.
Totul e chimizat și poluat astăzi, de la apă și aer pînă la mîncarea de orice fel. Dar e de preferat să mănînc fasole de la supermarket decît un picior de pui sau ouă de găină de fermă.
Plus că în general vezi clar dacă fructele, legumele și semințele sînt bolnave și le poți alege, le poți spăla, pe cînd habar nu ai ce probleme a avut animalul de pe urma căruia te hrănești. Boala animalului nu se vede, nu se simte nici la gust - au grijă producătorii de asta.
șamd