View Single Post
Vechi 21.09.2006, 11:02:12
Clausemi
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de theodor
Pentru a duce o viata crestina poti sa te lipsesti de cartile prin care s-au realizat progresele moderne.
Legumele cu opiniile limitate rau despre lume, deci cei care au citit doar Biblia, vor fi regi in Imparatia Domnului, deci depinde ce preferi.
Poti sa citesti toate cartile din lume, dar sa nu te lasi ispitit de ceea ce scrie acolo, daca e cazul.
Nu sunt adeptul inculturii, ci al mantuirii, ceea ce iti doresc si tie.
Eu consider ca a te limita numai la o carte citita inseamna si limitare intelectuala...si de aici fanatismul religios si neputinta de a intelege si tolera pe cel de langa tine...si daca stau sa ma gandesc nicaieri Hristos nu spune ca iubeste limitatii...sau ca doar astia se mantuiesc.
Poti duce o viata crestina si daca ai o bogata cultura generala,iar dupa parerea mea cred ca altfel vezi si intelegi ceea ce se intampla in jurul tau si cu tine vis-a-vis de Dumnezeu,in momentul in care citesti si te documentezi in tot ce se poate omeneste vorbind,dupa putinta si capacitatea de a asimila si intelege...desigur ca este important sa si intelegi ceea ce citesti,nu sa citesti doar de dragul lecturii sau sa citesti pt a arata altora ca altceva nu mai stii sa faci.
Iar in ceea ce priveste mantuirea,nu are legatura cu nr.de carti citite ci cu nr de fapte bune si cu un comportament civilizat si permanent treaz.
Reply With Quote