View Single Post
Vechi 06.07.2013, 20:40:24
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmadalin Vezi mesajul
Multe lucruri zic eu ca le pot intelege din dogmatica ortodoxa iar la altele imi pot inchipui un raspuns, dar aici intalnesc o dificultate.

Ce se intampla cu animalutele dupa moarte?
Dispar cu totul? Este si pt ele o viata dupa?
Sper sa fie.
...
Deci simt durere, se citeste pe fata lor durere ca si la oameni. Si durerea asta nu e ca ii doare o labuta, ci e o durere dincolo de corp.

Voi ce ziceti, ce se intampla cu animalutele dupa moarte? Ajung ca o ridichie din materie organica in tarana?

Inainte de a intreba pe forumuri, am intrebat duhovnicul meu.
Raspunsul lui a fost ca nu stie sa se zica niciunde despre ce se intampla cu ele.

Voi stiti ceva?
Sfântul Vasile spune despre sufletele animalelor: "Sa nu socotesti ca sufletul animalelor este mai vechi decat ipostasa trupurilor lor si nici ca ramane mai departe dupa descompunerea trupului! Fugi de vorbaria prosteasca a falnicilor filosofi, care nu se rusineaza sa spuna ca sufletele lor si sufletele cainilor sunt la fel unele cu altele." (Omilii la Hexaimeron., 8, 2, p. 159).

Totuși, de la bun început Dumnezeu a făcut Legământ sfânt cu toată creația Lui vie(și nevie):
9. "Iată Eu închei legământul Meu cu voi, cu urmașii voștri.
10. Și cu tot sufletul viu, care este cu voi: cu păsările, cu animalele și cu toate fiarele pământului, care sunt cu voi, cu toate vietățile pământului câte au ieșit din corabie;(Fac9,9-10)

Părerea mea este că toate animalele au suflet, însă doar omul are chipul lui Dumnezeu fiind astfel chemat spre Împărăția Lui, iar asemănarea cu Dumnezeuo au prea puțini, chiar și dintre sfinți.
Atunci când Adam și Eva au dobândit chipul lui Dumnezeu, părinții lor nu aveau și ei chipul lui Dumnezeu la fel cum nici animalele nu au.

Citat:
În prealabil postat de bmadalin, despre Isaia,11;
5. Dreptatea va fi ca o cingatoare pentru rarunchii Lui si credinciosia ca un brau pentru coapsele Lui.
6. Atunci lupul va locui laolalta cu mielul si leopardul se va culca langa caprioara; si vitelul si puiul de leu vor manca impreuna si un copil ii va paste.
7. Juninca se va duce la pascut impreuna cu ursoaica si puii lor vor salaslui la un loc, iar leul ca si boul va manca paie;
8. Pruncul de tata se va juca langa culcusul viperei si in vizuina sarpelui otravitor copilul abia intarcat isi va intinde mana.
9. Nu va fi nici o nenorocire si nici un prapad in tot muntele Meu cel sfant! Ca tot pamantul este plin de cunostinta si de temerea de Dumnezeu, precum marea este umpluta de ape!
Isaia vorbește de vremurile viitoare în care toți oamenii, indiferent de religie, din dragoste unii față alții se vor înțelege mai bine decât s-au înțeles strămoșii lor.

Last edited by Demetrius; 06.07.2013 at 20:47:08.
Reply With Quote