Citat:
În prealabil postat de Z.Lidia
Iertare, Irina, eram cam..manioasa.
In privinta filmului, voi face asa cum am mai facut: pot cerceta cu mintea,pot vedea filmulete ca acesta, dar cu inima voi fi catre Dumnezeu.
Luca, iertare daca ma insel, dar tu pari convins ca ai gasit ceva "incriminator", o fisura in sistem si intuiesc ca ai venit aici sa ne-o arati, nu sa cauti o explicatie, un sfat. Tu crezi ca detii adevarul. Eu iti spun sa nu mai fii atat de sigur pe tine, pe mintea ta.
In primul rand, crestinismul a trecut "proba timpului", a rezistat atator incercari, cum numai un ADEVAR POATE REZISTA. Apoi, mai e mesajul,continutul Bibliei, nu legatura cu astrele, ci CUVANTUL. Si in fruntea tuturor, modelul de viata, de IUBIRE oferit de Domnul nostru Iisus Hristos.
Eu zic sa cercetezi in continuare crestinismul, Vietile Sfintilor, Biblia. Si poate vreodata, se va milostivi Dumnezeu sa ti se descopere.
Eu- fiind incredintata ca El exista, spun ca exista o explicatie la toate aceste informatii.
|
In privinta mea doar intr-un punct te inseli.. ca as detine adevarul. Sigur ca nu-l detin. Sper ca intr-o zi asta sa fie cazul, dar deocamdata nu. Spre asta tind, oricum, spre adevar.
Cat despre ce spuneai despre testul timpului pe care l-a trecut crestinismul. Intr-adevar l-a trecut. Intrebarea e daca asta ofera veridicitate acestuia. Tu spui ca da.
Hai sa folosim acelasi test, al timpului si in alt domeniu ca sa putem verifica daca testul functioneaza bine.
De exemplu, oamenii au crezut timp de secole si secole de-a randul, daca nu milenii, ca pamantul este plat si ca soarele este cel care se roteste in jurul manatului. Apoi a venit un singur om.. un om special.. care a dovedit ca lucrurile stau complet altfel, desi un lucru ireal era crezut de asa mult timp si de atat de multi oameni.
Acum, se pare ca testul nu functioneaza bine deloc.
Eu unul.. vreau pace si liniste si cred ca pentru a exista asa ceva pentru mine si pe pamant, trebuie sa nu mai existe diferente false intre noi si trebuie sa ne iubim si sa intelegem natura noastra adevarata.
Habar nu am care e, dar cred ca putem afla doar prin a crea discutii si dezbateri si chiar indoindu-ne de anumite idei, mai ales de cele pe care le consideram infailibile, pentru ca istoria si testul timpului cum l-ai numit tu ne arata ca lucruri crezute la scara larga si pentru timp intelungat nu sunt infailibile, in exemplul pe care ti l-am dat eu, acel lucru fiind chiar complet fals.