View Single Post
Vechi 07.07.2013, 15:03:19
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Nu degeaba exista in mai toate culturile obiceiul ca inainte de casatorie sa mergi acasa la viitoarea sotie/viitorul sot si sa-i cunosti familia,casa,rudele.
Asa iti poti da seama in ce conditii a fost crescut,ce filozofii i-au fost implementate si ce asteptari are de la viata.

Este destul de clar,ca un barbat provenit dintr-o familie in care taica-su era un tiran si-si trata sotia prost,nu va fi vreun"mototol" care sa-ti aduca micul dejun la pat sau sa te ajute prin casa cu treburile.Va fi sub demnitatea lui,asa cum a inteles-o de la tatal lui.Depinde si de restul familiei,insa.
Daca toti membrii masculini ai acelei familii sunt identici in rolul de sot sau numai tatal este deosebit.
Asa spun si psihologii, insa de cele mai multe ori barbatul in cauza se jura ca "el nu va fii ca tatal lui" si tu chiar te astepti ca iti va aduce micul dejun la pat. Si chiar si asteptarile tale sunt ca cel care si-a vazut mama chinuita si suferind din dragoste pentru ei, sa o inteleaga si sa incerce sa nu faca aceleasi greseli pe care le-a facut tatal lui.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
fallen, ca sa-ti zic asa direct, tu te chinui sa ingramadesti intr-un tipar ideal o relatie care pute de la distanta, si te minunezi si filosofezi ca de ce nu intra, cand raspunsul este sub ochii tai, dar refuzi pur si simplu sa-l vezi.

Oricum, nimic nou, sunt femei care sunt batute cu anii si tot refuza sa inteleaga ca persoana de langa ele nu e cum trebuie.

Dar respectivele au de obicei o scuza mult mai buna, chiar sunt maritate cu persoana in cauza, cam tarzior sa mai faca o a doua alegere, mai ales daca mai e si un copil (sau mai multi) la mijloc.

Dar tu, chiar nu ai nici una (desi sigur ca-ti inventezi o gramada).
Pai poate e "the best I can get". Poate pentru pacatele si greselile pe care le-am facut pana l-am intalnit, acum primesc ceea ce merit. Mai ales, sa nu uitam , ca eu am fost cea care i-am cerut lui Dumnezeu un potential sot, o relatie stabila. Poate ca mi-a dat ceea ce meritam. (Cand regele David a fost mazilit de catre fiul sau, s-a luat dupa el un taran care dealtfel habar n-avea ce facuse acesta, insa il hulea fiindca asa facea toata lumea, si l-a facut in toate felurile, insa el nu s-a suparat fiindca in fata lui Dumnezeu se stia vinovat de omor si de curvie si stia ca tot ce i se intampla i se intampla pentru nelegiuirile facute).

Iar in conditiile astea, mai devreme saumai tarziu, tot mi-as fii vandut sufletul unui barbat mai rau sau mai bun, pentru ca la momentul respectiv aveam o multime de nevoi atat materiale, cat si trupesti; desigur pentru astea doua categorii de nevoi oamenii de obicei sunt nevoiti sa-si vanda doar trupul , nu si sufletul, insa cand mai au nevoie si de dragoste, de sustinere morala, etc, atunci...e adevarat ca daca stiam la momentul respectiv ca trebuie sa-L caut mai intai pe Hristos si Imparatia cerurilor, nu s-ar fii ajuns probabil in atare situatie. Dar din pacate suntem ispititi sa credem mai mult in ceea ce simtim ca e langa noi, ne cere de mancare si ne face sa suferim in momentul respectiv. Cum tocmai am scris si aici(http://www.crestinortodox.ro/forum/s...734#post525734), e foarte posibil ca raportandu-ne la un moment fizic, agresorul de langa noi (sau de ce nu din interiorul nostru) sa aibe castig de cauza chiar siin fata Celui Atotputernic.

Last edited by fallen; 07.07.2013 at 16:20:54.
Reply With Quote