View Single Post
Vechi 08.07.2013, 11:41:15
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu, il tin in paragina si mor de foame printre buruieni.
Nu, il lucreaza. Nu il vinde, nu il lasa in paragina, il lucreaza. Dar astazi, e rusine sa fi taran, nu'i asa? Toti vor sa fim intelectuali. E si lene, dar e si f.putin sprijin. Deh, traditia e ba fița, ba invechita.
Citat:
In ziua de azi se pare ca mai degraba in numele dragostei de Biserica, ataca..Biserica.
La ce te referi mai exact?
Citat:
Teoria ca teoria..practica ne omoara si nu in astea mari ci in cele mici.
Cum ziceam mai sus, incearca un post negru de o saptamana si pe urma vezi daca se schimba cumva perspectiva.
Unde imi ziceai mai sus sa tin post negru?
Apoi, ce duhovnic a spus ca mirenii sa tina o sapt. de post negru? Daca faci tot ce iti spune duhovnicul si din putinele tale puteri faci ce poti ptr. a fi crestin si ortodox, e bine. In zilele noastre a fi crestin-ortodox practicant este un fel de marturisire. Nu iti mai taie nimeni capul, dar psihologic e greu.
Citat:
Asa, si el ce a zis?

Adevarul: crestinismul s-a descurcat mult mai bine, duhovniceste vorbind cand nu avea o patrie pamanteasca de cand natiunile au inceput sa se creada crestine.
Te referi la prigoana, nu la faptul ca Dumnezeu nu a creat neatiunile si hotarele lor. Doar ptr. ca romanii au fost sub allte ocupatii sau sub prigoana, asta nu inseamna ca patria nu este a lor data de lor de Dumnezeu. Avem Sfintii Romani, Grecii au Sfintii Grecii, rusii au Sfintii Rusi etc., apoi avem Duminica Tuturor Sfintilor. Nu-mi amintesc un duhovnic roman care sa spuna ca patria nu e importanta.

Citat:
Da, de aia se investesc sute de milioane intr-o cladire cu numele asta, in loc sa se faca sute de biserici sau/si scoli ortodoxe de exemplu.
Ca mantuirea se da la gramada, nu "multi chemati, putini alesi".
Ce am zis eu nu are legatura cu ce spui tu. Doar ptr. ca fiecare neam are o misiune divina si ca este creat de Dumnezeu si va fi chemat la Judecata, asta nu inseamna ca are legatura cu catedrala. Proiectul in sine, de a avea si noi o catedrala, nu este rau si nici nou, ci momentul nu este prea bun, banii care se baga in ea, dimensiunea ei etc..

Scoli ortodoxe sunt in: Timisoara, Iasi, Bucuresti, Constanta si inca o localitate, am uitat numele. In Cluj am inteles ca se doreste ca fiecare parohie sa aiba o scoala. La Valea Plopului cele doua scoali au Biserica si incep si termina anul in Biserica. Gradinite ortodoxe sunt cam peste tot.

Nu doar Biserica ca institutie trebuie sa se simplica in construirea de scoli ortodocsi, ci si mirenii, asa cum au facut cei din Bucuresti si Constanta. Doar Biserica inseamna noi toti, nu doar clericii si ierarhii. Ai vorbit tu cu un mitropolit sau episcop cu scopul de a deschide o scoala ortodoxa si nu te-a sustinut ?
Reply With Quote