Un batran intelept avea patru discipoli si s-a gandit, intr-o buna zi, ca ar trebui sa-si aleaga pe unul care sa continue calea sa. Ii cheama la el si-i intreaba pe fiecare: spuneti-mi voi ce e viata asta? S-au gandit ucenicii ce s-au gandit si primul care raspunse, zise: - pai eu am ajuns la concluzia ca viata asta e numai provocare si noi trebuie sa luptam sa facem fata tuturor provocarilor. Mda, nu-i rau, zise batranul. Al doilea raspunse ca si el a ajuns la o concluzie, dar diferita de cea dinainte, si anume ca viata e suferinta si ca doar mila mai poate face ceva. Mda, e adevarat ce spui si tu, zise batranul. Cel de-al treilea zise ca viata inseamna ordine si libertate, iar ratiunea e cea care poate sa o cunoasca. Da, si tu spui adevarul, zise batranul intelept. Ia sa vedem ce zice si ultimul dintre voi. Ultimul discipol raspunse cu sfiala: poate spun o prostie, dar mie mi se pare ca viata e .. minune .. si nu ma pot opri sa nu ma bucur!
(pe care l-a ales batranul ca urmas al sau nu mai stiu .. sau poate nici nu are importanta .. sau poate ca doar am uitat ..)
Bucurii!
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
|