Citat:
În prealabil postat de oni91
e_diana are dreptate...in legatura cu faptul ca ateii(majoritatea) cautand aceste dovezi au nevoie sa se asigure ca ceea ce fac(nu cred in Dumnezeu) este bine pentru ca ceva in constiinta lor nu ii lasa in pace...de asta joe isi pierde timpul scriind pe acest site...pentru ca vrea sa afle parerea celor ce cred in Dumnezeu si sa-i combata cu argumente....dar daca ar fi atat de sigur ca nu exista de ce sa-l mai intereseze acesti "naivi care cred ca ceea ce stiinta nu poate explica este supranatural"?intr-un fel probabil ca simte o mustrare de constiinta...desi mandria nu il lasa sa recunoasca(si nu cred ca e_diana foloseste metoda psihologiei inverse...se cunosc cazuri de oameni de stiinta despre care se stia siguri ca sunt atei si care s-au intors la credinta...deci e vb de o experienta personala ca multe altele:) )...in prezent si eu ma confrunt cu acest gen de intrebari(exista sau nu exista Dumnezeu?) dar adevarul este ca din cele mai vechi timpuri oamenii au simtit ca ceva supranatural le dirijeaza vietile(chiar daca acel ceva era pt ei soarele sau zeii din cauza ignorantei) si credinta il deosebeste pe om de animal,fiind in esenta omului, data de la Dumnezeu.
|
Da, asa e. Pentru ca nu sunt inca ateu. Dar nici nu pot sa spun ca apartin vreunei religii. De aceea, caut sa aflu ce se intampla defapt in lumea asta. Nu vreau sa accept pur si simplu o idee pentru ca asa spune biserica, sau o carte veche de 2000 de ani...si nu ofera nici o dovada. Insa, pana acuma, stiinta mi-a oferit cele mai clare raspunsuri, de aceea tind sa cred intr-o existenta logica a lumii, decat una creationista. Si de aceea pun intrebari la fiecare lucru care mi se prezinta.
Sunt impotriva ideii de religie, pentru ca in momentul de fata creaza cele mai mari dezbinari intre oameni (vezi diferentele intre musulmani, crestini, evrei, si sentimentele de neaprobare intre religii). De asemenea, religia este o forma de manifestare care tinde catre indobitocire a populatiei. Oamenii nu mai cauta raspunsuri, ci accepta idei pe care biserica le ofera. Prefera sa creada in puterea omului in turma bisericii (puterea in numere mari), decat sa accepte independenta personala si abilitatea de a face decizii singur si de a fii independent din punct de vedere spiritual.
Si m-am impotrivit la ceea ce spunea e_diana, pentru ca teoriile prezentate in rezumatul ei sunt gresite din punct de vedere logic. Sunt sigur ca sunt oameni care accepta acele teorii, dar mai multi le neaga corectitudinea.