Alin, revezi te rog pasajul la care am dat răspunsul. Acolo era teama că un venit de 5-700 lei ar fi prea mic. Am arătat că nici venitul meu nu e mult mai mare.
Am răspuns strict pentru acea temere, așa cum a fost formulată.
Acum dacă vrei să lărgim discuția, lucru foarte bun pentru colega noastră, tocmai aici e poanta: că venitul acela mic dar cert nu te împiedică să cauția apoi alte surse de venit. Poți găsi alt job, secundar, poți face comisioane, poți avea și sponsori etc. E deja o altă chestiune însă e una reală care face parte din ansamblul soluțiilor.
Noi nu trăim doar cu 900 de lei ai mei primiți de la liceu. Dar dacă refuzam postul, în ton cu teama colegei noastre, era oare mai bine? Și, în definitiv, eu am mers la școală numai din motivație extrinsecă, adică numai ca să primesc la sfârșit o sumă cât mai mare de bani? Mulțumesc lui Dumnezeu, am avut și alte motive. De pildă acela că îmi place profesia mea, mă simt folositor elevilor, am multe satisfacții trăind în lumea lor, atât de bogată, de vie.
Așadar, salariul nu e totul și nu e bătut în cuie, are și venitul o evoluție a lui, depinzînd de mulți factori, răbdarea fiind un factor-cheie.
Apoi, cine rezumă viața profesională la salariu se privează singur de multe bucurii ale activității hărăzite de Dumnezeu omului, numită muncă. Muncă creativă, muncă jertfelnică, muncă ce împlinește destinul omului și personalitatea lui.
Cel care gândește și simte altfel, devine rob al dumnezeului numit ban. Să nu fie!
Last edited by cezar_ioan; 10.07.2013 at 17:35:57.
|