Grâu încolțit
Bună dimineața,
Mi s-a recomandat să mănânc grâu încolțit (într-o anumită combinație cu diverse semințe și polen) și am probleme cu încolțirea grâului.
Cel mai probabil am cumpărat grâu prea vechi.
Rețeta recomandată este să îl țin 24 h într-un castron acoperit cu apă, apoi îl scot în strecurătoare și îl ud la 4-6 h, până încolțește. Dar durează mai mult de 3 zile și nu încolțește tot uniform. Prima recoltă a fost neașteptat de gustoasă (cred că am ținut-o mai multe zile), dar pe a doua am atacat-o prea repede, se pare (nu toate boabele au muguraș), și e mai ciudată.
Voi ce experiență aveți în acest sens?
În cât timp obțineți grâul încolțit? Și câte zile mâncați din el? Mie mi s-a spus să îl consum în doar două zile. Oare este dăunător să fie de alaltăieri? Dar dacă nu este bine încolțit?
Aștept să merg la țară să iau grâu de anul acesta. Dar până atunci? Pe acesta l-am luat de la Plafar, fiind și bio, dar...
Mulțumesc și o zi bună!
|