Stiinta are diferite teorii care explica aparitia omului pe pamant. Momentan nu au fost demonstrate in totalitate, dar se fac progrese mari. Am incredere ca stiinta va demonstra si abiogeneza in curand, asa cum a demonstrat atatea alte teorii pe care biserica le considera ca fiind corecte din punctul ei de vedere. La un moment dat biserica spunea ca pamantul e centrul universului pana cand s-a descoperit contrariul. Ca pamantul e plat, aceasi poveste. Stiinta a fost cea care a explicat totul in jurul nostru.
Oricum, asta e frumusetea stiintei. Nu spune niciodata: "noi suntem siguri ca este cum spunem noi, si ca alta explicatie nu exista"...cum face biserica. Ci ofera teorii. Si teoria gravitatiei este tot o teorie..dar daca ridici un creion si ii dai drumul, o sa cada.
Dupa cum spuneam mai devreme (sau intr-un alt post), la un moment dat am ajuns sa fim singura specie de organisme vii care ne-am dat seama ca la un moment dat vom muri. De aceea am avut aceasta nevoie sa stim ca dupa ce vom muri, viata noastra va continua. Si anumiti oameni si-au dat seama de avantajele acestei idei, au facut reguli si au spus ca daca le vom urma vom ajunge in rai si ne va fi bine, daca nu vom ajunge in iad. Plus faptul ca generatii intregi am fost crescuti sa credem intr-o putere divina. Nici eu nu spun in totalitate ca nu exista un Dumnezeu, dar am niste indoieli destul de puternice...mai ales faptul ca logica din spatele inexistentei unui Dumnezeu face mult mai mult sens decat teoriile prezentate de biserica cum ca ar exista (teorii nefondate).
Am auzit eu de sfanta lumina...si am citit despre cat de controversata e treaba, si cum multe teorii afirma ca nu este vorba de nici un miracol, ci mai degraba de niste oameni care vor sa creada ca e un miracol. Si sunt sigur ca e o explicatie logica, pentru ca majoritatea miracolelor prezentate, au fost repede spulberate de stiinta. Despre apostoli, povesti scrise in Biblie nu as prea crede, pentru ca nu e o carte veridica. Fiind scrisa de oameni, tradusa in atatea limbi incat cuvantul "femeie tanara" s-a transformat in "fecioara" si de aici aparitia unei minuni. E o carte atat de complexa incat trebuie interpretata metaforic, decat cuvant cu cuvant. Cred ca ti-am raspuns ideilor tale...
O intrebare: Cum il vezi tu pe Dumnezeul tau? Ce este el? Sub ce forma s-ar infatisa atunci cand ajungi in rai? Ar putea sa vorbeasca? E o bila de lumina, sau o persoana ca noi toti? etc...
|