Subiect: Mi-e teama...
View Single Post
Vechi 09.12.2007, 00:35:27
mirelada mirelada is offline
Member

Data înregistrării: 05.12.2007
Implicit

[color=blue]ce convertire? ... utilizezi timpul rugaciunii pentru convertirea personala?[/color]
Nici eu nu am inteles multa vreme la ce se refera prin "convertire", dar de curand mi-am dat seama de sensul corect al cuvantului (iar e o greseala de nuanta a traducatorilor). Nu e vorba de convertire (asta ar insemna trecerea la alta credinta) ci de SCHIMBARE. Sa ne decidem sa ne schimbam cu totul firea veche pacatoasa intr-una noua in Hristos, fara pacate. De multe ori se mentioneaza in mesaje sa ne decidem pentru schimbare (pentru transformare), cum spun la noi preotii: firea veche pacatoasa sa moara, sa renastem in Hristos (ex. Sf.Pavel, Sf.Maria Egipteanca, Sf. Ciprian - au facut cele mai mari transformari, la 180 de grade). Prin rugaciune, omul se transforma (cum am scris mai sus) cu ajutorul lui Dumnezeu - la asta se referea.

[color=blue]ce renuntzare interioara?...poi e post shi rugaciune, shi nu post shi renuntzare[/color]
Ba cum sa nu! Postul nu se face doar cu mancare, renuntare este tot o forma de a posti prin atitudine. Renuntare la pofte, placeri pacatoase, patimi, la orgoliu, la ambitii desarte, la foarte multe - atunci de ex. cand daruiesti ceva de la tine cuiva este o renuntare, atunci cand renunti sa te uiti la o emisiune TV vesela pt ca esti in post este tot o renuntare, etc. etc. Calugarii practica mult renuntarea.

[color=blue]Mesajul este complet diabolic, plin de puterea satanei shi a intunericului, lovind intre catolicism shi ortodocsie, ca sa sprijine catolicismul fiindca e pierdere de vreme [/color]
Pacat ca asta e parerea ta, daca tu crezi ca indemnarea la post, rugaciune si spovedanie asta inseamna...

[color=blue]shi sa ne faca sa lucram ca tampitzi la trufia shi triumful dezanselarii, ca sa ne inshelam shi mai mult urcand in mandrie adica statornicindu-ne in deznadejde... poi se poate? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
...ca sa triumfam in mandrie? nu se vede ca batjocurile respective ar vrea sa ne atinga la orgoliu[/color]
astea nu stiu de unde le-ai scos... de unde mandrie si deznadejde in mesaje, nu inteleg absolut deloc... Cand comentezi ceva, nu adauga cuvinte nespuse. Ti-ai facut o fixatie cu triumful si mandria - parca iti explicasem ca cuvantul corect era acela de biruinta asupra pacatelor - iar asta nu trebuie sa implice mandrie (e absolut propria ta concluzie, nu asta se sugereaza). E o idee fixa ca orice biruinta implica mandrie... Hrisos a biruit moartea, asta implica mandrie? Nicidecum. Cuvantul biruinta este des mentionat in Evanghelie: Ioan 33:16 "... In lume necaz veti avea, dar indrazniti! Eu am biruit lumea!"
Daca ne gandim la vietile sfintilor,ei au biruit pacatele prin viata lor smerita, asta implica mandrie? Deloc, tocmai! Cultivand smerenia s-a ucis mandria, adica e o biruinta asupra mandriei!

[color=blue]dar nu se poate sa te lashi trasa spre catolici, shi nici spre ecumenism [/color]
Chiar ma deranjeaza ecumenismul, iar cu catolicismul nu am treaba dar nu e o credinta pagana pt ca si ei tot Sf. Treime si pe Hristos il slujesc - paganismul e cu totul altceva,e inchinarea la zei.

[color=blue]Deci ce roade bune vezi tu? Ca ar canta in struna la catolici? [/color]
Pt ca am inteles ca multi s-au pocait si spovedit dupa acest fenomen.
In orice cuvant omul poate intelege ceva rau sau ceva bun, e chestie de interpretare. Dar indemnul spre rugaciune si post nu poate fi interpretat in rau, oricum ai da-o.

Una peste alta, regret ca am postat mesajele, pt ca nu am vrut sa smintesc pe nimeni. Pacat ca asta ai inteles tu. Dumnezeu sa ne ajute si sa ne lumineze mintea la toti!

Reply With Quote