View Single Post
Vechi 13.07.2013, 01:02:41
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nici eu nu sunt in vreo tabara in afara de cea ortodoxa. Asadar in tabara ortodoxa sunt toti credinciosii ortodocsi si sfintii ortodocsi. Macar in privinta invataturii, ca in cea a trairii nu putem fi la fel ca sfintii. Totusi, nu pare ceva in neregula ca in una din taberele descrise sunt ortodocsi dar si eterodocsi, care par a avea conceptii comune? Tocmai despre asta vorbeam. Daca eu spun ceva diferit de invatatura Bisericii sau a sfintilor imi poate fi aratat.
În această privință, sunt de acord cu dvs. Cuvântul "tabere" n-a fost deloc cel mai potrivit. Desigur că toți suntem în tabăra ortodoxă și, totuși, opiniile noastre sunt, în anumite puncte, diferite. Tocmai asta am vrut să evidențiez și mă bucur că mi-ați atras atenția că exprimarea mea a fost inexactă sau chiar nepotrivită.
Am scris "două tabere" nu în sensul de război, ci în sensul de două modalități diferite de înțelegere.
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote