Cezar Ioan: ,,Scriu după chef, cu oarecare pasiune conform firii mele și interesului pentru viața creștină, avînd doar grijă să nu spun tâmpenii prea mari și să nu lezez pe careva peste măsură. Nu sunt prea stresat când arunc o vorbă prin tastele astea. Sunt stresat doar atunci când întâlnesc oameni care nu se mai satură să își lăfăie răutatea și neputințele, fluturîndu-le ca și cum ar fi virtute, sărmanii. Știu însă că e vorba de oameni necăjiți, însingurați, bolnavi de prea puțină experiență de viață, care nu au de oferit semenilor decât mârâituri."
Ar trebui sa-mi asum si eu caracterizarea ta despre tine insuti.Si eu am simtit in trecut acelasi lucru,la modul general si in diverse situatii,cu mentiunea ca tu ai o disponibilitate sufleteasca clar superioara mie si te mai pot stresa aspecte precum cele mentionate.Eu doar le constat din mers si trec mai departe.
Theodore_of_Mopsuestia: ,,Confortul dat de stupul ideologic nu e acelasi lucru cu evolutia spirituala."
Din perspectiva mea concluzia arata la fel,prima data cand sunt si eu complet de acord cu tine :),,Exista totdeauna pericolul ca sub forma cunoasterii dogma sa inlocuiasca credinta sau sa o puna in legatura cu o doctrina a credintei iar nu cu Dumnezeu sau cu o experienta vie" (Lehrbuch der Dogmen Geschichte)