View Single Post
Vechi 15.07.2013, 22:53:16
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Chiar nu ti-e rusine si chiar nu realizezi cat de penibil esti cu astfel de aberatii - rataciri pe care le propovaduiesti aici pe acest forum ORTODOX ?
Fratilor , va rog sa nu luati de buna aberatiile acestor "invataturi" !
Frate Ioane , te rog din suflet sa nu-i faci jocurile acestui guru , in sensu ca tu prin ceea ce scri pui suflet , dragoste si nu in ultimul rand credinta , iar acest individ cauta sa te atraga in cursa lui prin tot felul de viclesuguri straine de ortodoxie !
Domnule guru Florin , iata un exemplu luat la intamplare de pe acest site de cum trebuie privit Hristos :
http://www.crestinortodox.ro/sfaturi...nti-68493.html
Frate Cristian, amintește-ți te rog că am avut mereu un dialog cu Florin. El scriind ceea ce crede și (nu) cunoaște, eu scriind ceea ce cred și am experimentat, prin Mila Iubitului nostru Domn și Stăpân Iisus Hristos, lăudat fie în veci sfânt Numele Lui!
În prezent dialogăm de pe aceleași poziții. Fiecare a rămas în barca lui. Surprinzător poate, la prima vedere, tocmai eu, psihologul, nu găsesc deloc necesar ca vreo psihologie, fie ea și budistă, să fie necesară creștinilor pentru a se apropia de Adevăr și a-L cunoaște. Psihologia e bună, într-adevăr, dar pentru cu totul alte lucruri, anume socoteli pământești. Limitele ei sunt clare și, cu puțină smerenie, fiecare îi poate da cu piciorul la momentul potrivit, ca unei scări de care te poți dispensa. Când urcăm, așadar la Dumnezeu, coborînd adică în noi trufia minții, mototolindu-i steagul cât mai jos, atunci nu de psihologii avem nevoie ci doar de râvna inimii îndoliate de conștientizarea păcatelor și mângâiate de nădejdea vieții veșnice, prin Domnul. Iar toate acestea se petrec doar prin har, care nu coboară acolo unde găsește mândrie și prea mare încredere în puterile personale.
Că Florin face o mixtură între credințe și practici cu totul diferite, că tinde să procedeze reducționist, văzînd budismul capabil să conțină Neconținutul ori să cuprindă Necuprinsul... Ce să zic? E alegerea lui, conform însușirilor lui personale și harului pe care l-o fi primit ori ba. Dar dacă e botezat în Hristos, l-a primit. Cum, însă, se folosește de acest har... nu pot eu să judec.
Mult aș vrea să depășească etapa asta din dezvoltarea lui personală, însă dacă el ține morțiș să rămână în ea și vrea să ne arate și nouă cum stau lucrurile cu adevărat, ce pot să spun? Nimic altceva decât spun mereu: că încurcă tare de tot borcanele, că se ține la confuzie, în mod exemplar.

Păcat că Florin nu are pic de încredere în Biserica lui Hristos. Păcat, mare păcat.

Dumnezeu să ne ocrotească și să ne lumineze pe toți ca să purcedem pe drumul drept spre Împărăția Lui! AMIN+

Last edited by cezar_ioan; 15.07.2013 at 23:16:15.
Reply With Quote