View Single Post
Vechi 16.07.2013, 11:49:18
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
(...), ci, după cum am precizat, pentru că purtăm cu toții chipul lui Dumnezeu.

Există, în tot omul de pe pământ, acest chip sădit în el de când a fost creat, și făcut așa tocmai pentru a putea să fie într-o relație cu Dumnezeu. Deci ontologic fiind așa alcătuiți, purtăm în noi dorul după El, nevoia de a-L găsi, de a ne hrăni cu Viața Lui cea adevărată, în Duhul Sfânt.

De când a căzut, omul de pretutindeni are această căutare. Este, însă, căutarea luminii de către cel aproape orb, care nu distinge clar formele.
Fără Revelație și, mai ales, fără Jertfa lui Hristos, însă, n-are nimeni nicio putere de a se apropia, de a-L cunoaște și a se uni cu El.
Totuși această căutare, care este de cele mai mult ori una inconștientă, rar vei găsi oameni care să conștientizeze, este și ea pervertită de răutatea, de micimea, de perversitatea, de ticăloșia interioară a oamenilor. De aceste variabile trebuie mereu să ținem cont, majoritatea oamenilor nu sunt chiar așa de buni și de în regulă așa cum poate în mod inocent am fi tentați să credem la un moment dat. Ba dimpotrivă, marea majoritate a oamenilor, chiar și dintre așa zișii "creștini", se caracterizează prin această pervertire, intenționată sau nu, dar ceva mă face să cred că undeva la nivel inconștient stă ascunsă o intenționalitate perversă și pervertită, a conștiinței și a respectivei căutări. "Ochiul rău" despre care vorbea Hristos este prezent la foarte mulți oameni, de multe ori aceștia nici nu conștientizează și acționează în consecință considerând că aceea este normalitatea, când, din punctul de vedere al revelației creștine, lucrurile stau exact contrar. Iar acel ochi rău, acea intenționalitate pervertită, probabil în mod conștient undeva la nivel și la timp ancestral, sau poate doar moștenită ca moștenirea păcatului originar ori a consecințelor acestuia, trebuie vindecată, trebuie curățită, iar acest lucru nu este posibil cu adevărat, în mod autentic și deplin în afara Bisericii Adevărate a lui Hristos Mântuitorul. Noi trebuie mereu să ținem cont de aceste lucruri dacă nu vrem să fim înșelați de înșelătoriile satanei precum și de înșelătoriile mai mult sau mai puțin conștiente a celor care mai mult sau mai puțin conștient fac jocurile prințului întunericului.

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Ne putem, de aceea, întâlni și socoti că suntem la fel cu ceilalți în latura umană (umanistă, cum ai spus), pentru că nici pentru noi căutarea lui Dumnezeu nu încetează niciodată. Diferența o face faptul că „noi știm în cine am crezut” (Apostolul Pavel), pe când ei n-au răspuns încă chemării și darului mântuitor al lui Dumnezeu.
Aici iar nu sunt de acord. Unii L-au găsit și L-au cunoscut deja pe Dumnezeu, și au și dat mărturie de aceste lucruri, de la Sfintele Scripturi până la Sfinții Părinți și până la sfinții sau simpli mireni ai zilei de azi. Despre cei care L-au cunoscut și L-au găsit pe Dumnezeu nu se mai poate spune că nu își vor mai înceta căutarea de a Îl găsi pe Dumnezeu, ci doar că vor căuta poate harul cândva cunoscut și apoi pierdut, ori că vor căuta să se desăvârșească pe calea cunoașterii și credincioșiei față de Dumnezeul odată cunoscut.
Reply With Quote