View Single Post
Vechi 18.07.2013, 16:16:25
Nastya
Guest

Implicit

@ Parascheva16
<<(ps. Vlad Tepes a fost crestin-ortodox.
ps.2 Nu cred ca wikipedia este cea mai buna sursa ptr. a cunoaste istoria Romaniei, mai ales istoria Evului Mediu.)>>

1. Vlad Tepes a fost crestin ortodox. Dar nu s-a comportat ca un crestin ortodox.
2. Stiu ca Internetul este in general si in cel mai bun caz o oarecare sursa de informare. Dar cu singuranta, nu este o sursa de cunoastere.
3. Am citat din Wikipedia pentru ca mi-a fost la indemana. Am facut de multe ori greseala de a scrie (copia) pagini intregi din cartile pe care le am. Dar ma indoiesc ca a citit cineva.

4. Pentru completare, mai puteti sa cercetati si:
- Neagu Djuvara, Radu Oltean, „De la Vlad Țepeș la Dracula Vampirul”, Ed. Humanitas, 2010, (eu am citat din paginile 32-33)

- Neagu Djuvara, „O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri”, Ed.Humanitas, București, 2002

- Ion Stăvăruș, „Povestiri medievale despre Vlad Țepeș-Draculea. Studiu critic și antologie/ Ion Stăvăruș”, Editura Univers, Bucuresti, 1978

- „Calatori straini despre Tarile Române”, vol. I (ed. M. Holban), Bucuresti, 1968

- Florin Șperlea, „De la Vlad Țepeș la Ceaușescu” (Expresii memorabile românești explicate în contextul lor istoric), Ed. Corint, Buc., 2001

- Emil Stoian, ”Vlad Țepeș - mit și realitate istorică”, Editura Albatros, 1989
Reply With Quote