Cataline voi incerca,este evident ca pana acum am esuat,sa-ti explic cat pot eu de clar.Nu cred ca am sa-ti spun ceva care te-ar putea interesa.Nu cred ca imi poti spune ceva,momentan,care sa ma poata interesa.Nu am nici o problema sa ma contrazici sau sa critici,in tot sau in parte,ceea ce scriu.Iti recunosc,aprob,respect si sustin acest drept.Insa cand tu faci asta ca sa-ti raspund,fie ca sunt de acord sau nu,trebuie intrunite trei conditii:timp,resurse si pasiune.Cu timpul stau foarte prost si de aceea cand mai apar pe aici ma axez pe ce ma intereseaza strict,daca as avea mai mult timp probabil ca as fi mai deschis polemicii.Ca sa argumentez ce spun imi trebuie resurse,adica informatii.Aici este singurul punct unde stau la superlativ dar intrucat sunt de moda veche prefer cartile si nu info de pe net.Prin urmare as fi nevoit sa scriu pagini intregi ca imi argumentez pozitia pt ca asa inteleg eu dialogul.Revin astfel prima problema:nu am timpul necesar si nu imi plac raspunsuri telegrafice sau de mantuiala.Si in ultimul rand,dar nu si ca importanta,imi trebuie pasiune cu privire la subiectele discutate.Aici iar este o problema,interesul meu graviteaza in jurul altor subiecte decat cele pe care tu le abordezi in mod uzual.Nu ca nu ar fi interesante dar in cazul meu le prefer pe altele.Neavand pasiunea sa discut pe ele nu as fi dispus sa stau sa compliez materiale intregi ca sa-ti ofer un raspuns capabil nu de o discutie sablon ci de o aprofundare reciproca in care tu,la randul tau,as avea pretentia zic eu legitima,sa-mi oferi acelasi nivel de informatie si nu mai putin.O asemenea discutie necesita timp,rabdare si ce am spus mai sus.
In fix acest moment eu nu pot indeplini decat conditia materialului informativ.De aceea eu ma voi retrage,nu este nimic personal,si daca in viitor se schimba cumva situatia intre noi vom decide amandoi.Mai politicos de atat nu am cum sa fiu,un vechi proverb libanez spune ca daca doi oameni nu mai au nimic sa-si spuna atunci pot sa faca doua lucruri:sa-si dea sarutarea pacii pana se vor reintalni si fiecare sa se duca in treaba lui sau pot sa bage cutitul unul in altul.Eu aleg prima varianta,iti doresc tot ce-i mai bun,mantuire la Dumnezeu si discutii cu spor in continuare cu alte persoane.
Numai bine si toate cele bune.
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 18.07.2013 at 21:14:05.
|