View Single Post
Vechi 20.07.2013, 00:23:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Am găsit acel exemplu al unuia care, slăbuț fiind (nu înalt, 60 de kg), a postit sub supraveghere 40 de zile cu apă. A pierdut 10 kg în primele 10 zile și apoi și-a menținut greutatea.
Slabesti masiv in prima parte, ulterior mai lent, dar tot slabesti.
Ai nevoie de minim 500 calorii/zi doar pentru functionarea creierului.
Asta inseamna cca. 50g de grasime, sa zicem max. 100g greutate corporala.
Deci in urmatoarele 30 zile, 3kg macar tot pierzi.

Citat:
Omul își căra singur apa de la o fîntînă departe de casă și folosea bidoane mari.
Cara..poaet tara..

Citat:
Am văzut că e epuizant (în ziua a opta am cărat o scară metalică lungă împreună cu cineva și m-am și urcat pe ea, nu a fost deloc ușor), dar nu am experiența unui post îndelung. Alții spun că de pe la ziua 15 încolo corpul se înzdăvenește cumva, dar rămîne de experimentat.
Nu cred ca se "inzdraveneste" ci te obisnuiesti tu cu lentoare in miscari si efortul redus, probabil uiti cum era inainte..

Desigur, o doza de efort poti face cu vointa, dar nu cred ca iti face f. bine.

Citat:
Oricum, în situații de supraviețuire cînd viața proprie și a familiei sînt amenințate, sînt sigur că organismul își activează resursele altfel, devenind mai puternic ca de obicei. Ca în cazurile de pe Discovery în care mamele ridică mașini pentru a scoate copilul prin dedesubt șamd.
Mamele alea nu erau nemancate de zile intregi.

Citat:
Dar sper să nu fim puți în situații-limită de genul război civil, WW3 sau lipsa mîncării din magazine.
Si daca esti?