Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
Am găsit acel exemplu al unuia care, slăbuț fiind (nu înalt, 60 de kg), a postit sub supraveghere 40 de zile cu apă. A pierdut 10 kg în primele 10 zile și apoi și-a menținut greutatea.
|
Slabesti masiv in prima parte, ulterior mai lent, dar tot slabesti.
Ai nevoie de minim 500 calorii/zi doar pentru functionarea creierului.
Asta inseamna cca. 50g de grasime, sa zicem max. 100g greutate corporala.
Deci in urmatoarele 30 zile, 3kg macar tot pierzi.
Citat:
Omul își căra singur apa de la o fîntînă departe de casă și folosea bidoane mari.
|
Cara..poaet tara..
Citat:
Am văzut că e epuizant (în ziua a opta am cărat o scară metalică lungă împreună cu cineva și m-am și urcat pe ea, nu a fost deloc ușor), dar nu am experiența unui post îndelung. Alții spun că de pe la ziua 15 încolo corpul se înzdăvenește cumva, dar rămîne de experimentat.
|
Nu cred ca se "inzdraveneste" ci te obisnuiesti tu cu lentoare in miscari si efortul redus, probabil uiti cum era inainte..
Desigur, o doza de efort poti face cu vointa, dar nu cred ca iti face f. bine.
Citat:
Oricum, în situații de supraviețuire cînd viața proprie și a familiei sînt amenințate, sînt sigur că organismul își activează resursele altfel, devenind mai puternic ca de obicei. Ca în cazurile de pe Discovery în care mamele ridică mașini pentru a scoate copilul prin dedesubt șamd.
|
Mamele alea nu erau nemancate de zile intregi.
Citat:
Dar sper să nu fim puți în situații-limită de genul război civil, WW3 sau lipsa mîncării din magazine.
|
Si daca esti?