View Single Post
Vechi 09.12.2007, 23:43:22
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Frumos, spus Cozia. Insa nu cred ca este paca, pentru ca nu este nici un canon sau vreo prescriptie cu privire la acest obicei. Anumite persoane considera ca icoana este un mijloc de a te uni cu Hristos , prin Euharistie deja Hristos este in tine, a patruns cu insusi Trupul si Sangele Sau, insa nu cred ca exclude icoana. As da un exmplu asemanator, nu identic, ptr isihasti mai este utila icoana atunci cand prin rugaciunea inimii au ajuns la vederea luminii dumnezeiesti?, multi teologi spun ca acesti isihasti nu excludeau icoana in timpul rugaciunii inimii. Sf. Teodor Studitul spune ceva asemanator"Intipareste-ti pe Hristos in inima, acolo unde locuieste deja; daca citesti despre El intr-o carte sau Il privesti intr-o icoana, El are sa ilumineze cugetarea ta, ca sa-l cunosti indoit, prin cele doua cai de percepere prin intermediul simturilor. Astfel, tu vei vedea cu ochii ceea ce ai invatat prin cuvat." Cred ca unirea cu Hristos prin Euharistie si prin icoana este o unire indoita si o cunoastre indoita.
Reply With Quote