Din pacate, Biserica ortodoxa si-a dat din nou o lovitura, in urma cu ceva vreme, cand a refuzat vehement si public sa sfinteasca troita actorilor de la Buftea fiindca era si Sergiu Nicolaescu mentionat acolo. Ma intreb ce pacat o fii facut omul asta si nu stim noi, de l-au excomunicat si anatemizat chiar asa. Din cauza asta foarte multi "crestini" au fost scandalizati, au emis ipoteze cum ca alte religii ar fi mai bune, ca ar fii tebuit daca i-a refuzat BOR sa ii cheme pe toti ceilalti reprezentanti ai celorlalte culte (desi ulterior am aflat ca protestantii, de ex, nu fac nici o slujba pt morti), ba chiar ca o rugaciune colectiva, cum ar fii de ex acea "spirala " care o fac adeptii lui Bivolaru, ar avea mai mult "har" decat rugaciunile preotilor nostrii.
Ulterior am citit ceva si despre religiile orientale, atat de "atragatoare" pt multi, insa am constatat ca nu-s nici pe departe ce si-ar dori lumea, adica nicidecum nu se "inchina" materiei, omului, individului, ci tot spiritului, "absolutului", doar ca initial refuza sa dea acestui "absolut" un nume, riscand astfel sa-l antropomorfizeze, adica sa-l identifice ca persoana, sa-l asemene cu omul. Pe de alta parte, mi se pare mult mai "schizofrenizanta", deoarece sustine ca existenta noastra e rezultanta unor energii care acum sunt impreuna, dar la un moment dat se vor dezintegra si apoi se vor reintegra sub alta forma. Deci...e drept ca daca aceste "energii " se dezechilibreaza, ne imbolnavim, iar daca se dezechilibreaza si mai mult,.... innebunim.
|