Citat:
|
În prealabil postat de cozia
:)Gabriel, data viitoare cind te duci la Liturghie urmareste cu atentie succesiunea evenimentelor, exista si o carticica de doi lei: "Liturghia Sf. Ioan Gura de Aur" dupa care am invatat si eu stind in biserica si urmarind pagina cu pagina ce se intimpla...si crede-ma ca ceea ce are loc este minunat!
Succes!:)
* Miruirea nu este trecuta in carticica, insa ai sa o descoperi in fata "inghesuielii din fata altarului", miruire savirsita de preot in ideea de a mirosi a Rai cind pleci acasa;)
|
M-ai lamurit bustean!
Liturghia Sf. Ioan Gura de Aur am citit-o și nu m-a lamurit. In primul rand, slujba nu se desfasoara exact acolo. De exemplu, la Radu-Voda nu se citesc pomelnice in timpul liturghiei, cel putin nu duminica. Doar la una dintre liturghii au spus o fomula generala de genul "toti cei pomeniti ...". La restul la care am fost n-am auzit nici macar asta, dar poate mi-a scapat.
Ieri am fost la liturghie la o bisericuta de cartier si din nou nu seamana cu Liturghia Sf. Ioan Gura de Aur. De exemplu, textul din evanghelie doar l-a recitat, nu l-a și explicat, cum a facut la Radu-Voda. La sfarsit, au trecut la colinde de Craciun am tot asteptat sa se termine si sa vad daca se mai intampla ceva, dar pana la urma m-am lasat pagubas si am plecat. Nu stiu daca o fi mai avut loc vreo miruire.
Cert este ca preotul a umblat la un moment dat in timpul slujbei cu un pocal si i-a atins pe toti credinciosii cu el pe frunte, ceea ce nu am mai vazut pana acum la liturghii.