Subiect: despre patimi
View Single Post
Vechi 10.12.2007, 09:49:07
Anonima36 Anonima36 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de irina4m
si eu ma lupt cu pacatul asta , dar acum m-am mai linistit sufleteste din acest punct de vedere. rugati-va la Dumnezeu sa tva fereasca de aceasta patima. spovedesti-va cat mai redepe posibil, nu lasati raul sa va amane de fiecare data cu spovedania, ca el de fiecare data va va face sa gasiti tot felul de pretexte ca sa nu va duceti la spovedanie ( cunosc asta pe pielea mea ). si mancati regulat - 3 mese pe zi, hai sa zicem si un fruct intre mese. cautati-va preocupari, ca uite cum faceam eu, mai ales daca nu ma duceam nici la facultate, nici la munca, sau nu ieseam in oras, si stateam acasa toata ziua, faceam ce faceam ma duceam la frigider. feriti-va de frigider :p . gasiti-va preocupari in tp zilei si seara, cititi o carte, stati pe net sau cu familia orice altceva, ca nu cumva sa va vina in minte sa mancati. ca eu de ex, mancam si de 7 ori pe zi ! ma rog tot slaba sunt :p, dar ideea e ca te si ingrasa pe langa fpt ca este pacat, te imbolnaveste, mai ales daca cine stie ce prostii mananci, cu tot felul de euri, chestii de la fast food etc. Tineti posturile, va puteti ghida si dupa chestia asta si impuscati doi iepuri de-odata. in primul rand ca respectati randuiala crestina asa cum se cuvine, si in al doilea rand un post prinde foarte bine organismului ( se mai curata si el de toate chestiile pe care le mancam ). dar usor, nu asa totul de la inceput. stomacul dvs e obisnuit sa digere mult si de aceea probabil, aveti ameteli & co. azi elimini una, maine mai elimini alta... daca treceti brusc de la un regim la altul s-ar putea sa aveti dereglari digestive ceea ce probabil deja se intampla( vb serios :) ). ps : coca cola pe langa fpt ca contine cofeina are si tot felul de acizi care cu tp pot afecta din punct de vedere fizic. si mai ales, rugati-va lui Dumnezeu sa va ajute in lupta cu patima , spuneti in gand " Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatoasa " sau " Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatoasa" . mai inteleapta nu sunt, dar am trecut prin asta si mai trec, dar nu cu atata greutate ca acum sa zicem cateva saptamani. Doamne ajuta !
Multumesc pentru sfaturile bune! Eu cad adeseori si mananc mai mult decat trebuie, am observat si eu ca dupa masa daca maninc un mar nu mai simt foamea. Eu credeam ca nu fac rau nimanui daca mananc multe daca am pofte si daca am din cand in cand nevoie de ,, ceva bun" dar am dat peste o carte Filocalia 4 despre nevointele desavarsirii si acolo am aflat ce inseamna aceasta patima. Saptamina asta o sa ajung si la spovedit si sper sa pot sa ii spun parintelui si despre asta. Eu din copilarie nu maninc dimineata si mesele mele sunt 2 / zi si in plus maninc cu bunica mea la masa care ma tot indeamna sa maninc ca se supara si multele dar eu nu cedez ca stiu ce e mai bine.Din pacate lacomia pantecelui nu e cea mai mica patima caci pe deasupra sunt si mindra si orgolioasa! Vai mie!
Multumesc pentru sfaturi ma alina cumva gandul ca asa precum banuiam nu sunt singura care se lupta cu ea insasi si imi da putere.
Dumnezeu sa ne deau sanatate si curaj in lupta. Ca eu cred ca El este alaturi mereu cu marea Lui mila si iubire!
Doamne ajuta!
Reply With Quote