Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
E un păcat mare, e mutilarea electronică a limbii scrise.
După ce am observat că în jurul meu colegii aveau toți tastaturi speciale și scriau cu diacritice chiar și pe chat, am urmărit să văd dacă e așa în general, pentru toți... Și da, doar noi sîntem excepția.
E o lene națională aici care nu peste mult timp va deveni normă de corectitudine, poate peste o generație. Acum învățătorii trebuie să participe la un curs online în urma căruia copiii vor învăța și cu ajutorul tabletelor din cîte am înțeles, deci se face încet-încet tranziția către tastat în loc de scris de mînă. Vedem ce urmează, ce va mai însemna scrisul cu pixul peste 10-20 de ani.
|
Limba evolueaza continuu :)
Majoritatea au invatat sa tasteze pe tastatura en-us, si acum majoritatea calculatoarelor si tastaturilor se vand in felul asta, probabil in virtutea acestui aspect.
Cine vrea o tastatura mai speciala exista 99% sanse sa nu o gaseasca in limba romana.
Daca scrii documente unde e musai, nu-i bai, folosesti switch -ul en-ro, dar sa-ti schimbi felul de a tasta (pentru ca dispunerea tastelor e alta) nu e usor si in plus, nu exista un motiv serios, tu nu cred ca gandesti cu diacritice.
Dupa coearetcriti de la
Uvesaitrnieta Cadrgmibe, nici mcaar ornieda leleiotrr iunrt-n cnavut nu catronza, aatt timp cat pirma si ultima ltirea snut la loucl lor. Rutesl pot fi o artausetcmea si tot etse ciitibl. Atsa din czaua cureruieli crae nu citeste fcraiee lteira ci cnavuutl de-a iturnegl. Desi teubire sa reasncetoum ca in eznlega e mai usor. Sa aiba rnomaa o permolba cu ceurrel?