Subiect: Postul negru
View Single Post
Vechi 23.07.2013, 11:12:24
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit Despre Maria Magdalena și casnicool cu ochi de năpârcă ce admiră peisajeul trădării.

Mulți au interpretat în fel și chip scriptura vorbind despre Maria Magdalena, ca fiind o desfrânată care a șters cu părul ei picioarele mântuitorului și care a iubit mulți bărbați și dacă a iubit mult i se iartă mult, și dacă i se iartă mult atunci ea va iubi mult mai mult pe Stăpânul față de cel căruia i se iartă puțin, deși Stăpânul îi iubește pe amândoi foarte mult.

Nu știu dacă au sau nu dreptate cei ce o interpretează ca pe o mare desfrânată foarte frumoasă care s-a simțit atrasă de Iisus și de Cuvântul Lui cu care a fost trimis de Tatăl de la Carele L-a auzit căci dragostea din ea o îndemna la pocăință și sinceritate și viață curată... și atunci a îndrăznit pentru că desfrânatele sunt îndrăznețe... nu știu, poate, deci poate că aflând despre cel ce este gata să ierte.. păcatele, inima ei prea 'iubitoare' a crezut și s-a lăsat sedusă de 'amăgitorul' cum îi spuneau Lui iudeii și fariseii, căutând ea răzbunare împotriva acestor faraoni tirani și răi și fățarnici, prin dorința de a-L crede pe Iisus. Poate așa o fi... nu știu, nu mă pricep.

Însă ce este mai important despre ea este faptul că văzând Domnul dorința ei de a-L urma, a scos din ea 7 draci sau demoni, adică nu unul cum avea copilul lunatic sau o legiune cum aveau cei doi îndrăciți din ținutul Gadarenilor ci fix 7!

Înseamnă deci că ea nu era nicidecum o desfrânată ca celelalte desfrânate sau o îndrăcită ca ceilalți îndrăciți, ci ea știa că ieșise din păcate, din desfrânare de mică, adică își curățise casa după cuvântul Domnului care vorbește despre cei ce-și curăță casa și dau afară pe demon, năravul lăcomiei sau desfrânării însă acesta ieșind și umblând prin locuri fără apă și fără mâncare se întoarce și găsind casa curată și măturată, se mândrește și mai ia cu el încă 6-7 duhuri rele și intrând în acel loc fac din casa aceea bar cu bară și cu paturi ascunse și cu jocuri de noroc sau electronice și starea acelui păcătos devine mai stricată și mai deplorabilă și mai dureroasă și chinuitoare decât aia de dinaintea măturării ei, dacă nu cumva fac din el muzeu istoric și bibliotecă 'duhovnicească'.

Astfel am impresia că Maria Magdalena era o ființă ce-și curățise viața și inima iubind mult pe Dumnezeu însă din pricina răstălmăcirii predaniilor și din pricina mulțimii de prooroci fățarnici și mincinoși farisei și saduchei, inima ei era acum plină nu de un drac ci de toți cei 7 draci smintiți care lăsau impresia în inima păcătosului că prin ei ea dobândește înțelepciune și nu spurcăciune și prefăcătorie vicleană și rea față de Dumnezeul cel Adevărat și Bun și Milostiv, adică față de Cel Sfânt cu Viața și cu Moartea.

Practic deci cred că ea era o ființă foarte curată și foarte înțeleaptă, doar că înțelepciunea ei era înțelepciuma gLumii și înțelepra fariseilor și saducheilor iudei fățarnici care învârtoșau inimile oamenilor de la căile Domnului pentru bani și pentru putere sau pentru slavă deșartă ca 'foarte mari învățători și prooroci drepți și înțelepți, exemple de urmat' ferească-ne Dumnezeu.

Și încă ceva, Mamona asta despre care vorbim este un termen fără legătură cu Amon sau Mamon sau ca alte zeități și idoli păgâni ci este format din cuvântul MAMA (referitor la limba română care urma să fie limba Mântuirii), finalul de la SOLO-MON, și o parte din numele ONAN al fiului păcătos al lui Iuda patriarhul, fiul acela care nu voia să împlinească datoria în mod cinstit și corect față de numele Domnului, al tatălui și al fratelui său, căci intra la văduva fratelui dar nu voia să-i ridice copii fratelui său ca să nu moștenească... pe Dumnezeu deci denumirea asta de MAMONA folosită de Iisus este pentru a scoate la lumină năravul femeilor păcătoase asemenea Mariei Magdalena, deci nu e vorba doar de iubirea de arginți și idolul acestui tip de egoism necredincios ci de 'înțelepciuda' celor 7 năravuri blestemate de Dumnezeu căci îl omoară oricare din ele pe omul credincios care se lasă sub slăbiciuni ca să le facă pe ele.

Iar acest nume blestemat a fost dat de Iisus năravului de stăpân din casa creștinului, căci lui slujește creștiunul crezând că slujește pe Hristos și Cuvântul lui Dumnezeu, iar acest șarpe mândru și semeț și foarte înverșunat locuiește în ascunsul păcatelor în casnicii caselor Domnului prefăcându-se ei mereu că nu se prefac deloc și mimând ei o trăire autentică și cuvioasă sau sinceră, dându-se exemple pe ei înșiși, împrăștiind neghina vopsită în ideea că cică ar fi de mare folos, și toate astea numai pentru faptul că ei cred ca naivii că sunt alintați, privilegiați în sensul că cică Domnul ar aplica dreptatea cu favoritisme căutând la fața, la funcția, la haina, la punga sau la lingușelile și frumusețea omului, la moda lui luxoasă sau la comportamentul grozav și ghiduș al casnicilor măscărici ce încearcă să-i facă pe plac gLumește.

Deci MAMONA reprezintă un nărav groaznic ce apare în creștin încă din pântecele maicii lui și apoi îi este transmisă omului toată viață această nebună credință cretină și este ea bine întreținută cu credulitate de toți casnicii din imbecilitatea milei pentru păcate pentru că cică ''să nu cumva să sufere pupilul''... din pricina Domnului... cel rău și urât căci așa îl disprețuiesc toți casnicii pe Iisus și Cuvântul lui Dumnezeu din invidie pentru mila lui cea dreaptă și mângâierea și alintul pe care El îl oferă din belșug curat tuturor celor care împlinesc Cuvântul fără deosebire și fără privilegiere și fără favoritisme sau scuzăciuni și sustrageri 'prietenești', adică fără mită stricăcioasă... căci există și un dar sau o mită bună cum ar fi, drept exemplu, rugăciunea umilă și tainică către sfinți sau drepți sau către îngerii albi sau către Dumnezeu și Maica Precistă.

Ce este de făcut?

Păi creștinul vrea mereu să se răzbune.. însă Domnul a zis : '..a Mea este răzbunarea..' deci creștinul trebuie să se răzbune și el... dar cum trebuie să se răzbune atunci când îi vine lui de la Dumnezeu pofta cea mare de răzbunare? Cum?

Păi cum s-a răzbunat Domnul și pe cine? Cum?

S-a răzbunat foarte pe păcate și pe păcătoși nefăcându-le și neurâmându-i pe toți cei ce nu mai vor a se întoarce lăsându-i pentru ziua cea mare a lor când Cuvântul își va face gloria Lui de la Dumnezeu, și a urmat pe sf. prooroc Ioan Botezătorul și pe toți cei ce s-au umilit și s-au întors sincer la Viață socotindu-i frații ai Săi și MAMĂ a Lui căci toți cei ce fac voia Tatălui din Ceruri sunt adevăratele Lui neamuri, deci iată adevărații casnici ai lui Dumnezeu, toți cei ce-și zidesc casa pe stâncă și nu pe nisip, adică nu-și strâng vorbe multe și înțelepte cât mulțimea nisipurilor mării neținând însă nicio poruncă ci aceia sunt casnicii lui buni care pe câte și le strâng pe toate le și împlinesc veșnic în tainca rânduială sfântă!

Simplu și frumos să vă placă Hristos. Vai nouă celor ce ne place alt șarpe.. (căci mulți auzim Cuvântul dar nici cu degetul nu ne atingem ca să împlinim întocmai Cuvântul lui Dumnezeu auzit, dacă nu cumva suntem atât de fățarnci încât evităm să auzim sau ne astupăm urechile sau ne facem că cică nu am auzit niciodată ori mințim ca câinii păcăliți că cică iată noi am crezut mai bine și cu tărie că defapt nu era de la Dumnezeu. El este!.. credeți numai...)

Last edited by vsovivivi; 23.07.2013 at 13:39:39.
Reply With Quote